Rukometašice Izviđač CO u finalu KUP-a Bosne i Hercegovine

Rukometašice Izviđač CO su finalisti KUP-a Bosne i Hercegovine.

"Skautice" su danas u drugom polufinalnom susretu slavile nad ekipom RK Hadžići Interlogistic, rezultatom 22:15 (12:11).

Završni turnir KUP-a odigrava se ovog vikenda u Banja Luci a domaćim je ekipa ŽRK Borac, koja je u prvoj utakmici bila bolja od Gruda rezultatom 20:19 (11:12).

Hadžićanke su izvrsno otvorile susret i već u 12' utakmice imale veliku prednost od (6:2). Nakon toga se bude "Skautic" i već u naredne četiri minute serijom (4:0) dolaze do poravnanja, bilo je (6:6).

Suparnice "Skautica" u 21' utakmice dolaze do prednosti (9:7), ali u posljednjih devet minuta prvog poluvremena bolja igra rukometašica iz Ljubuškog te mlade "Skautice" na odmori idu s prednošću od (12:11).

Otvaranje drugog poluvremena donijelo je izuzetno tvrdu utakmicu, bez previše golova, a tome svjedoči i podatak da su Ljubušanke do prednosti od (15:12) došle u 44' utakmice. U 47' susreta "Skautice" imaju plus četiri (17:13), a Hadžićanke su zaprijetile u 49' utakmice kada su došle do minus tri (15:18) i imale napada za smanjenje vodstva. Međutim, izvrsna Martina Šumelj na vratima Izviđača zaustavlila je šut Hadžićanki s krila, a u posljednjih deset minuta "Skautice" serijom (4:0) dolaze do velke pobjede od 22:15 i plasmana u finale Kup-a.

Na vratima Izviđača nesavladiva Šumelj, koja je zaustavila 22 lopte napadačica Hadžića, a ubojete su bile Ana Petrović s deset i Matea Nosić s pet golova. U listu strijelaca su se upisale još: Katarina Prskalo, Milica Stamatović i Marija Brkić s po dva gola te Iva Grbavac koja je postigal jedan gol.

ČESTITAMO!!!

Finalni susret je na programu u nedjelju, 23. svibnja u 16.30 sati uz direktan prijenost na BHTV1.

 
index Instagram400x230 youtube