"Skautice" ipak putuju u Banja Luku, a mislima u Zavidovićima

Prošlog vikenda završilo je natjecanje u Premijer ligi BiH za rukometašice.

Rukometašice Izviđača u posljednjem kolu pobijedile su ekipu Goražda i tom pobjedom osigurale su šesto mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Iza „Skautica“ je jedna turbulentna sezona u kojoj su imali puno problema i pehova.

Marija Boras Bilić na polusezoni je završila igračku karijeru. Na polusezoni ekipu je napustila Ana Vrančić, dugo su ubile ozlijeđene Mihaela Miloš, Ana Petrović. Ozlijedila se Matea Šumelj, Zora Kraljević

Josipa završila je sezona. Zauzeli ste šesto mjesto u natjecanju Premijer ligi BiH, plasirali ste se na Završni turnir Kup-a. Obzirom na probleme s kojima ste se nosili tijekom sezone rezultati su više od očekivanog?

Upravo tako, stvarno mogu reci da smo zadovoljni sa rezultatima s obzirom na mnoge turbulencije na koje smo nailazili tijekom ove sezone. Pozitivna stvar je da smo u ovih deset mjeseci postali malo stariji, pametniji. Mislim da smo narasli, skupa naučili neke dobre stvari, a i dosta napredovali. Normalno da je bilo i dosta oscilacija tijekom natjecanja, ali to je i normalno za ovakvo mladu ekipu, kao što je naša. Najvažnije je od svega da one i dalje treniraju i skupljaju potrebito iskustvo.

Osim dobrih rezultata čini se da ste uspjeli promovirati nekoliko mladih igračica na koje će se moći računati u budućnosti?

Apsolutno. Pravi pokazatelj toga je i poziv u seniorsku reprezentaciju BiH Mateji Nosić i Martini Šumelj kao najstarijim članovima ekipe. Ana Petrović je pozvana u juniorsku reprezentaciju BiH. Marija Brkić i Iva Grbavac su nastupale za mlađe uzraste Hrvatske. Matea Šumelj bi također bila na popisu izbornika reprezentacije da nije ozlijeđena. Ovi pozivi su satisfakcija i motiv za cure i nas trenere da radimo još bolje i više.

Plasirali ste se na završni turnir Kup-a, koji se igra sutra u Banja Luci. Protivnik u polufinalu je ekipa Hadžića koja ove sezone igra odlično i koja je viceprvak države. Kup je takvo natjecanje gdje rezultati nisu uvijek predvidljivi. Mogu li „Skautice“ napraviti iznenađenje?

Sa ekipom Hadžića smo u drugom dijelu prvenstva odigrali našu možda i najbolju utakmicu. Izgubile smo, ali smo utakmicu držali u neizvjesnosti do samog kraja. Našem porazu kumovale su i neke čudne sudačke odluke u završnici susreta. Međutim, bila sam prezadovoljna igrom i pristupom moje ekipe. Njihova želja da pobjede me oduševila, bilo je to nešto posebno. Kao sto ste i sami rekli u kupu je sve moguće. Izviđač je to puno puta do sada znao pokazati. Naše je sutra dati sve od sebe u šezdeset minuta susreta pa kako god onda završilo. Plasman u završno natjecanje Kup-a samo po sebi je veliki uspjeh.

Sutra će ljubitelji rukometa u Ljubuškom pratiti rezultate utakmica u Banja Luci, a i u Zavidovićima. Što im možete poručiti?

Moja poruka je da nas bodre i navijaju. Da dečkima i nama budu sedmi igrač, pa makar to bilo i preko malog ekrana. A mom bratu „Čoli“ i ostatku cijele ekipe želim sutra puno hrabrosti, mirnu glavu i svu sreću i da se sutra navečer vrate kući pjevajući!

Poslijednja izmjena danaPetak, 21 Svi 2021 22:44
 
index Instagram400x230 youtube