Izviđač i Borac u prvom od tri okršaja

Večeras su na rasporedu prve utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a daleko najveću pažnju privlači susret Izviđača i Borca (17h).

Dva kluba su u uzbudljivoj utrci za titulu prvaka gdje sedam kola do kraja prvenstva Skauti imaju jedan bod viška spram Banjalučana. Osim toga dvije ekipe se sastaju i u Kupu, tako da će biti jako zanimljivo vidjeti odnos snaga. Pred njima su ukupno tri utakmice, od toga dvije u Ljubuškom (Kup i prvenstvo) i jedna u Banjaluci (Kup).

– Probat ćemo napraviti što bolji rezultat, odraditi prvo poluvrijeme kako treba i iduće srijede napraviti sve da prođemo dalje, najavio je Toni Čolina. 

Veselin-Vujovic-872x610.jpg

Krilo Borca m:tel Vlado Draganić ističe da je prvi cilj da se ostvari što bolji rezultat u Ljubuškom jer će ovaj susret biti veoma značajan i za preostala dva na planu samopouzdanja.

"Izviđač je mlada ekipa koja igra svih 60 minuta. Pokazali su to sad u Trebinju gdje su slomili otpor suparnika u završnici. Poletna su momčad koja zna šta želi, ali sigurno je da mi u ovoj prvoj utakmici želimo što povoljniji rezultat. Naravno najbolje bi bilo da se pobijedi, ali ni to nam ne garantira prolazak jer će ovo biti tek prva utakmica. Spremali smo se za ovaj meč, lakše ozlijeđeni igrači su se vratili u momčadi tako da sa optimizmom idemo u Ljubuški da odigramo što kvalitetniji susret", poručio je Draganić.

KUP BIH, četvrtfinale

  • Izviđač – Borac          17.00
  • Sloga (GV-U) – Gračanica    18.00
  • Vogošća – Bosna (V)  18.00
  • Sloga (D) – Sloboda   18.00
Poslijednja izmjena danaSrijeda, 14 Travanj 2021 10:06
 
index Instagram400x230 youtube