Utrka za titulu svedena na Izviđač CO i Borac

Veliki posao u utrci za titulu prvaka Bosne i Hercegovine su napravili rukometaši ljubuškog Izviđača pobjedom protiv Leotara u Trebinju (23:22).

Skauti su neporaženi ove godine u domaćim natjecanjima pa im je ovo bila osma pobjeda u prvenstvu, dok su skupili dvije u Kupu. Leotaru je to bio tek drugi poraz ove sezone na svom terenu.

 – Bila je teška utakmica kako smo i očekivali. Njima je isto dosta značila, ali nama posebno, kaže trener Izviđača, Toni Čolina.

Predvodili su ih Domagoj Alilović sa šest pogodaka te Milan Vukšić sa 5. Kod domaćina je najefikasniji bio Vladimir Tomić s 5 pogodaka. Junak utakmice je ipak bio fantastični Ante Grbavac sa 17 obrana od kojih je 6 bilo sedmeraca. Imao je fantastičan postotak uspješnosti obrana od 43,58 posto.

 – Obrana je stvarno bila odlična, a onda posebno Grbavac. Ne treba zaboraviti koliko je u sporom ritmu utakmice obranio lopti koje su vraćene na 9 metara, što je jako bitno. Stvarno je bila vrhunska izvedba, bio je sto posto u utakmici. Vjerujem da će mu ovo dati dodatno samopouzdanje da tako nastavi, a ekipa drži kontinuitet do kraja, kaže Čolina.

Nakon poraza dobojske Sloge u ovom kolu od Gračanice, djeluje kao da je utrka definitivno svedena na Izviđač i Borac.

 – Ima još 7 kola, napravili smo razliku, ali mi idemo u Doboj. Sloga ima još dosta šansi da sve preokrene do kraja. Naravno to ovisi o nama i Borcu. Mi smo zasad napravili dobar posao i imamo sljedeću utakmicu s Lokomotivom koja ne bi trebala biti problem, napominje Čolina.

Prije toga međutim ih očekuje prvi od velika tri okršaja sa Borcem. U srijedu (17h) su domaćini Banjalučanima u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH.

 – Probat ćemo napraviti što bolji rezultat, odraditi prvo poluvrijeme kako treba i iduće srijede napraviti sve da prođemo dalje, najavio je Toni Čolina.

 
index Instagram400x230 youtube