Bosne i Hercegovine nastupila je na Europskom cheerleading prvenstvu u Norveškoj

Cheerleading reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupila je na Europskom cheerleading prvenstvu koje se od 28.06. do 30.06. održalo u Norveškoj.

Za reprezentaciju su nastupali sportaši i treneri iz Širokog Brijega, Čitluka, Sarajeva, Gruda, Zenice i Ljubuškog.

Bosna i Hercegovina se natjecala u pred juniorskom uzrastu i osvojila 6 mjesto. Ovo je drugi put uopće da Bosna i Hercegovina nastupa na Europskom prvenstvu. Ovo je za nas još uvijek sve novo, pokušavamo u svemu pratiti nekako korak s Europom i drago nam je što smo dio ovako velikog događaja. Bilo je prelijepo, upoznali smo puno novih ljudi, družili se, posjetili smo i najstariji grad u Norveškoj Tonsberg.

Plan je i dalje truditi se i ulagati u sport, uvjete rada, i obučavati nove trenere jer nažalost u Bosni i Hercegovini ih imamo jako malo. – CS BiH

Europsko prvenstvo u Norveškoj bilo je rekordno po svemu, 23 zemlje su sudjelovale, 3 850 sportaša je sudjelovalo, velik broj gledatelja je pratilo kako na samom natjecanju uživo tako i preko Olimpijskog kanala.

”Jako sam zadovoljna nastupom, natječemo se sa najboljima u Europi, pokušavamo se približit jačim zemljama, naravno svjesna sam da treba još puno truda i rada, ali i financija. Bitno je da smo krenuli dobro i nadam se da će to iz godine u godinu biti sve bolje i bolje”. rekla je za Vrisak.info izbornica Nikolina Čolak.

Cheerleading sport raste u cijelom svijetu što se najviše ogleda u sve većem broju sportaša i sportašica na svim natjecanjima. 2025. godine cheerleading će se naći i na Svjetskim igrama u Kini što je početak uvrštavanja na natjecanja pod okriljem Olimpijskog odbora.

 
index Instagram400x230 youtube