Za pet dana počinje Continental Blidinje BIKE Festival, što nas sve očekuje?

Samo pet dana prije početka ovogodišnjeg Continental Blidinje BIKE Festivala, organizatori s ponosom ističu uspješan napredak organizacije.

Ovaj najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini privukao je značajnu pažnju, s brojnim događajima i međunarodnim sudionicima. Park prirode Blidinje se nalazi u središtu pažnje i bilježi značajan interes.

Petak, 12.07.2024.: Festival započinje VIP prezentacijom i Gala večerom, službenim otvorenjem na kojem će prisustvovati brojni ugledni gosti, uključujući predsjednicu Federacije BiH Lidiju Bradaru, predstavnike federalnih ministarstava, lokalnih vlada, Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, te predstavnike međunarodnih organizacija i sponzora. Govornici na VIP prezentaciji uključuju Mariju Vukoju Lastvić iz udruge Visit Blidinje, Ivana Jurilja iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije, Nedu Pinezića stručnjaka i promotora vrijednosti obiteljskog i ruralnog turizma u Hrvatskoj i Tonija Zorića kao organizatora i predsjednika Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine. Ovaj ekskluzivni događaj poslužiti će kao prilika za daljnje umrežavanje i razgovore.

Subota, 13.07.2024.: Dan je posvećen rekreativcima i obiteljima. Prijave za rekreativnu biciklijadu “Stazom Ajduka” počinju u rano jutro, a biciklijada započinje u 10:00 sati.

Sudionici će obići najljepše dijelove Blidinja uz turističke vodiče i uživati u lokalnoj gastronomskoj ponudi. Također, tijekom subote i nedjelje održavat će se sajam domaćih proizvoda i outdoor opreme, gdje će 13 domaćih proizvođača predstaviti svoje proizvode.
Posjetitelji će imati priliku testirati nova Škoda vozila, nove ponudu Continental guma sa novim značajkama i načinima izrade, modele bicikala i opreme na biciklističkim štandovima, kao i kupovati proizvode po promotivnim cijenama. Večernji party održat će se u Caffe baru Sky na SKI stazi, a uključivati će tombolu i nagradnu igru sa vrijednim nagradama za sve sudionike.

Nedjelja, 14.07.2024.: Dan je rezerviran za profesionalne bicikliste koji će se natjecati za naslov Balkanskog prvaka i bodove za UCI Class 1 utrku. Utrka počinje u 10:00 sati, a nakon nje slijedi svečano proglašenje pobjednika uz nastup HKUD Posušje. Rekreativci također mogu sudjelovati u ovom danu punom adrenalina i zabave. Registracije su dostupne na ovom linku.

„Jako velike napore smo uložili u ovogodišnji Bike Festival, radimo neprekidno 11 mjeseci na ovom projektu i danas mogu slobodno reći kako sam ponosan zbog posla koji smo napravili. Neću mnogo govoriti, naša djela će govoriti za nas, a ja ću iskoristiti ovu priliku da se zahvalim ekipi koja stoji iza ovog događaja. U organizaciju je uključeno 100 ljudi koji će se brinuti za sigurnost svih sudionika i sprovođenje događaja koji će na najbolji način
promovirati sportske i turističke potencijale Bosne i Hercegovine. Nadalje, veliko hvala ide svim našim partnerima, sponzorima i prijateljima koji su na bilo koji način pomogli održavanje ovog događaja. Sva ta imena su zaslužna za ovu veliku promociju sporta i turizma koja se događa u ovim trenucima“, komentirao je Toni Zorić, a prenosi Pogled.ba.

Posebne aktivnosti

Trening kamp sa UCI stručnjacima: U suradnji s Međunarodnom biciklističkom federacijom (UCI), dva UCI stručnjaka iz Švicarske će deset dana prije festivala održavati edukacije za trenere biciklističkih klubova. Treneri koji završe tečaj dobit će međunarodnu licencu, što će unaprijediti kvalitetu biciklizma u regiji.

 
index Instagram400x230 youtube