Miloš Kos: Zahvaljujem se Izviđaču i Ljubuškom na svemu

Još jedna potvrda odličnog rada sa mladim rukometašima je za ljubuški Izviđač stigla transferom Miloša Kosa u Zagreb.

Odnedavno seniorski reprezentativac Srbije, Miloš Kos, je rođen 1. kolovoza 2002. godine, a kao šesnaestogodišnjak je iz Kozarske Dubice ljeta 2018. godine prešao u Izviđač. Ljubušaci su mu, kao i mnogim igračima ranije, omogućili odličnu rukometnu školu i stalni igrački rast koji ga je na kraju doveo do seniorske reprezentacije i Zagreba kao kluba koji redovito nastupa u Ligi prvaka.

 – Stupili smo u kontakt tijekom prošle sezone, klubovi su se dogovarali i konačno je to riješeno. Na meni je bilo samo da ih sačekam. Drago mi je da je to završeno, rekao je Miloš Kos koji se već priključio treninzima Zagreba.

Ljubuški će mu sigurno ostati u najboljem sjećanju, dok je klubu svakako na ponos da su do ove razine izveli još jednog rukometaša.

 – Izviđač mi je doslovno dao sve. Dao mi je priliku da igram, imao sam dobre treninge, utakmice, dobre trenere, sve što je potrebno za razvoj mladih igrača. Mislim da je u tom smislu najbolji klub, i to ne samo u BiH, već i regiji. U četiri godine smo zajedno osvojili tri titule, dvije lige i jedan Kup. Iz sezone u sezonu smo rasli. A kako je došlo vrijeme za dolazak u Izviđač te 2018. godine, tako je sad došlo vrijeme za rastanak, rekao je Kos.

On je sa juniorskom reprezentacijom Srbije ljetos stigao do bronce na juniorskom Europskom prvenstvu u Portugalu, a bio je jedan od predvodnika ove generacije. To mu je bila i ulaznica za seniorsku reprezentaciju Srbije.

 – Otkako smo došao u Izviđač, tako sam kroz sezone prolazio sve mlađe selekcije Srbije.  Kroz te četiri godine sam postao na kraju i seniorski reprezentativac. Ljetos smo odigrali dobro juniorsko Evropsko prvenstvo i dobio sam poziv u A tim. Godine u Izviđaču su mi donosile samo napredak u karijeri, kazao je Kos koji ističe da je od početka bio stava da igra za Srbiju, odnosno da BiH nije bila opcija.

Sad mu slijedi dokazivanje u klubu koji nastupa na višoj razini.

 – Potrudit ću se da se što bolje predstavim, da što bolje igram i idem u nove pobjede i titule. Zahvaljujem se Izviđaču i Ljubuškom na svemu, izjavio je Miloš Kos. Er.B

 
index Instagram400x230 youtube