Čolina: S ovakvom igrom imamo šanse u Slovačkoj

Kao jedina neporažena momčad poslije sedam kola u rukometnoj Premijer ligi je ostao ljubuški Izviđač koji je u derbiju kola prošle subote savladao trebinjski Leotar uz visokih 34:22.

Uvjerljiv trijumf Skauti su osigurali u drugom dijelu meča kad su potpuno slomili otpor protivnika. Vratar Izviđača Ivan Herceg imao je 16 obrana, Diano Ćeško postigao je 8, Ivano Pavlović 7, Marijan Šaravanja 6 golova, a goste su predvodili Vladimir Stanković sa 8 (šest sa sedam metara) i Đorđe Ratković sa 6 postignutih golova, dok je vratar Miloš Knežević imao 11 obrana.

– Najbolji smo bili kad smo najviše ranjeni. Bili smo visoko motivirani, posebno je obrana bila odlična. Svaki igrač je dao sve od sebe da pokaže i dokaže tko pripada vrhu i sigurno ovo pruža pozitivan moment pred gostovanje u Slovačkoj, rekao je trener Izviđača Toni Čolina.

Skauti su uoči ovog meča ostali bez Miloša Kosa koji je otišao u Zagreb, te ozlijeđenih Milana Dedića i Domagoja Alilovića.

– Ćeško i Pavlović su povukli ekipu, obrana je bila na razini i puno smo lakih golova zabili, kazao je Čolina.

Nakon sedam kola malo je jasnija slika u utrci za vrh, iznenađenje je slabiji start Slobode i Borca.

– Svaki ulazak u ligu je težak, tako se nama dogodilo prošle godine. Borcu su otišli neki stožerni igrači, iz struke Mario Blažević, teško je to nadomjestiti. Za Slobodu stvarno ne znam, sa onakvom skupinom igrača i trenerom, ne znam zašto igraju onako loše. Vogošća i Leotar igraju odlično, Gračanica je osvojila bodove u Bugojnu i uz Slobodu i Borac to su klubovi koji mogu praviti pomutnju u borbi za prvo mjesto, smatra Čolina, a o uvjerljivom Izviđaču dodaje:

– Tek smo na sedam kola, igrat ćemo sad srijeda – subota, plus dosta ekipa igra Europu. Bit će zanimljivo vidjeti tko će se bolje snaći u zgusnutom rasporedu do kraja prvog dijela. Tad će biti dosta jasnija slika u kojem smjeru će ići sljedeća polusezona.

Sljedeći petak Izviđač igra Europski kup protiv slovačke ekipe MSK Povazska Bystrica u gostima.

– Imamo neke osnove informacije, ali tek krećemo sa skautiranjem. Vjerujem da s ovakvim pristupom igri, koncentracijom i obranom sigurno imamo šansi “potući” se gore. Mislim da su jači od Linza, dobili su Tatran, igraju slovačku ligu, na okupu su dugo vremena, zaključio je Toni Čolina.

 
index Instagram400x230 youtube