Miloš Kos, rukometaš Izviđača: Želim odličje s “orlovima”

Iako još nije napunio 20 godina, Miloš Kos je već nekoliko sezona jedna od glavnih uzdanica aktualnog prvaka BiH Izviđača, a njegov talenat prepoznali su i ljudi iz Rukometnog saveza Srbije pa je već tri sezone standardni reprezentativac u mlađim skupinama.

Ipak, zbog problema sa papirologijom momak iz Kozarske Dubice još nije nastupio ni na jednom velikom natjecanju, a sada, kada je sve sređeno, s nestrpljenjem očekuje nedjeljno okupljanje juniora te Europsko prvenstvo koje je na programu u prvoj polovini lipnja u Portugalu.

"Sada su napokon svi administrativni problemi riješeni i jedva čekam okupljanje, pa i prvenstvo. Na minulom prvenstvu se baš nismo proslavili, pa vjerujem da je sada vrijeme za bolji rezultat. Skupina u kojoj su još Njemačka, Island i Italija je prilično jaka, ali vjerujem da možemo bar korak, dva više. Kolajna bi bila ispunjenje sna, a ja uvijek kažem da je sve moguće", rekao je Kos.

Osim što ima veliku želju da u budućnosti obuče dres najbolje selekcije “orlova”, sjajni srednji bek “Skauta” ima još nekoliko kratkoročnih ciljeva. Glavni je osvajanje pokala Kupu BiH. Već sada je jasno da Izviđač neće uspjeti da obrani titulu prvaka, ali se plasirao na završni turnir Kupa gdje će gotovo sigurno biti domaćin.

"U stanci između dvije sezone ostali smo bez nekoliko vrlo važnih igrača, a priliku su dobili još mlađi. Dobro smo počeli, međutim, malo smo posustali pa je evidentno da ne možemo do titule. Ipak, želimo do kraja da se probijemo u sam vrh ljestvice i, naravno, osvojimo pokla u Kupu. Dugo ga nismo osvojili, pa se nadam da je vrijeme da to promijenimo, naročito ako budemo domaćini", naglasio je Kos.

Zbog reputacije i igara koje pruža njegovo ime dvostruko je podvučeno kod mnogih menadžera i klubova, ali on ne žuri da napravi iskorak u karijeri.

"Imam ugovor s Izviđačem i to je to. Koncentriiran sam na utakmice i individualni napredak. Preporučio bih svakom mladom igraču koji ima priliku da dođe u Izviđač da se ne dvoumi, jer se radi vrlo ozbiljno. Na kraju krajeva, o tome govore i transferi, te imena igrača koji nastupaju za reprezentacije BiH i Hrvatske, a koji su rukometno stasali u Ljubuškom", završio je Kos.

Poslijednja izmjena danaPetak, 08 Travanj 2022 13:48
 
index Instagram400x230 youtube