Amir Muhović, kružni napadač Izviđača: “Bosna ima dobre igrače, ali uz pravi pristup pobjeda ne bi trebala doći u pitanje”

U 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Izviđač CO gostuju kod Bosne u Sarajevu, a kružni napadač Amir Muhović rekao je da će mu ovo biti nezgodno gostovanje jer igra protiv matičnog kluba.

Aktualni prvaci Bosne i Hercegovine žele popraviti poziciju na ljestvici u završnici sezone i s visokim ambicijama idu na ovo gostovanje. Izviđač CO je sada na šestom mjestu Premijer lige s 21 osvojenim bodom, dok Bosna ima deset bodova manje i nalazi se na posljednjem petnaestom mjestu.

U subotu imamo jedno neugodno gostovanje, protiv mog matičnog kluba Bosna iz Sarajeva, tako da mi naravno neće biti svejedno igrati. Imajući u vidu da je Bosna par godina igrala niži rang natjecanja, nisam do sada imao priliku kao gost igrati na Mojmilu, ali se nadam da ćemo u mom prvijencu kao gostu u Sarajevu slaviti jako važnu pobjedu i upisati velike bodove koji će nas vratiti u vrh ljestvice Premijer lige”, izjavio je Muhović i dodao:

Bosna ima jako dobre igrače od kojih je jedan dio bivših reprezentativaca Bosne i Hercegovine, ali uz nas pravi pristup i igru pobjeda ne bi smjela doći pod znak pitanja. Izgubili smo nekoliko utakmica na jednu loptu i nadam se da smo iz tih poraza svi kao ekipa nešto naučili, te da nećemo sebi dozvoliti da nam se ti porazi nastave događati“.

Utakmica između Bosne i Izviđač CO igra se u subotu u 20.00 sati.

Poslijednja izmjena danaPetak, 08 Travanj 2022 14:00
 
index Instagram400x230 youtube