Čolina: Naša napadačka kvaliteta i naša igra jedan na jedan i dva na dva mora doći do izražaja

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, sutra u 20h u Mejdanu, igra utakmicu predkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Grčke.

Zmajevi su u prvom meču doživjeli poraz u Grčkoj 24:17, a sada imaju priliku da uzvrate Grcima u Tuzli.

“Moramo biti puno efikasniji. Imali smo prilike, ali ih nismo realizirali. Imali smo samo tri treninga zajedno prije prve utakmice i bilo je teško uigrati igrače. Mislim da ćemo biti puno rasterećeniji u Mejdanu”, istaknuo je Čolina pa dodao:

“Momci će izgorjeti u pozitivnom smislu i mislim da ćemo biti bolji uz potporu gledatelja. Imati ćemo odgovor na najbolje igrače Grčke iz prve utakmice. Vjerujem da se na rezultat iz Grčke moži uzvratiti. Grčka ima iskusnog trenera i vjerujem da će on svoju ekipu spustiti na zemlju i čak da pokušaju doći do pobjede. Očekujemo da će biti agresivni, ali naša napadačka kvaliteta i naša igra jedan na jedan i dva na dva mora doći do izražaja. Bili smo u grču tamo i nadam se da ćemo to prevazići”.

Pobjednik ovog dvomeča igrati će protiv Crne Gore u doigravanju za Svjetsko prvenstvo. Podsjećamo, utakmica se igra sutra sa početkom od 20h u Sportskoj dvorani Mejdan u Tuzli.

 
index Instagram400x230 youtube