Bivši igrač Izviđača Stjepan Jozinović: Dolaze momci koji su željni rada i borbe

Jedan od igrača koji bi potencijalno mogao dobiti dosta minuta u igri pomlađene rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u utakmicama predbaraža za Svjetsko prvenstvo 2023. godine sa selekcijom Grčke (16. ožujka u Halkidi i 19. ožujka u Tuzli), je član španjolskog Ademara iz Leona, Stjepan Jozinović iz Žepča.

Radi se o jedinom desnom beku na popisu uz Dejana Malinovića koji je međutim ozlijeđen.

Puknuće nadlaktice

Jozinović (rođen 23. 2. 1999.) je nakon četiri sezone igračkog brušenja tamo gdje je to najbolje za mlade naraštaje u BiH, u redovima ljubuškog Izviđača, prošlog ljeta nastavio svoj rukometni razvoj u Ademaru. Ipak prva sezona nije bila dosad u potpunosti po željama.

 – U listopadu mi je pukla podlaktica desne ruke, imao sam operaciju i pauzirao tri mjeseca, kaže Jozinović, pa nastavlja o dojmovima iz nove sredine:

 – Kad smo stigli Dragan Šoljić i ja, suigrači su nas dobro prihvatili. Dobra smo ekipa, ali je trebalo malo prilagodbe na španjolski stil. Ovdje svi znaju igrati rukomet i trebalo nam je određeno vrijeme. Krenuli smo dobro, ali smo onda zaredali nešto lošije rezultate. U tom periodu nisam ni igrao radi povrede. Nismo imali blistavu polusezonu, ali ova druga je puno bolja i zasad nam dobro ide. Kompletni smo i to je najbitnije. U prvom dijelu smo imali i dosta povreda, što je jedan od razloga zašto je rezultat bio malo slabiji. Nadam se da će sad sve biti kako treba.

Dvojac iz reprezentacije BiH, Jozinović i Šoljić, imaju balkansko društvo u Ademaru.

 – Tu su još dva momka iz Srbije, Marko Milosavljević i Milan Bomaštar, tako da smo mi klapa, stalno smo zajedno, kaže Jozinović.

Zadovoljan minutažom

U posljednjih mjesec i pol dana igra sve bolje.

 – Zadovoljan sam minutažom, a što se igara tiče smatram da mogu puno bolje. Ali radimo svaki dan kako bih popravio sve nedostatke i da bih bio što bolji do kraja. Minutažom sam zaista zadovoljan, npr. posljednju utakmicu sam igrao 45 minuta, što je veliko s obzirom da sam se vratio prije nekih mjesec i pol dana, kaže Žepčak.

Jozinović je prvi poziv u kadar reprezentacije dobio odmah po imenovanju izbornika Obrvana, a u kadru je bio na kvalifikacijskoj utakmici za EP u Grazu protiv Austrije. Ipak još čeka debi.

 – Nadam se da ću sad imati priliku debitirati, očekivanja su Jozinovića u čijem Ademaru nastupaju trojica grčkih reprezentativaca.

 – Bilo je malo šale s njima, u smislu da će biti borbe. O Grcima ne znam previše osim da većina igrača dolazi iz njihove lige. Tu su trojica kod nas u Ademaru i dobri su. Mislim da će to biti dvije jako zanimljive utakmice, a nadam se da će ići u našu korist, govori Stjepan.

Naš A tim će nastupiti u dosta drukčijem kadrovskom izdanju.

 – Promijenio se dosta roster, ostali smo bez okosnice ekipe. Tu sad dolaze momci koji su željni rada i borbe, koji će dati svoj maksimum, a vidjet ćemo kako će izgledati. Ja se nadam da će biti dobro. U svakom slučaju pozivam naše navijače u Mejdan da nas podrže u što većem broju protiv Grčke, poručio je Stjepan Jozinović.

Rad sa Cadenasom

Ademar je trenutno na 9/11 skoru u prvenstvu (pobjede i porazi), a bh. igrači u klubu imaju priliku raditi uz vrhunskog trenera, Manola Cadenasa. Obojica imaju ugovor na dvije godine pa će se to vjerojatno nastaviti i sljedeće sezone.

 – Sa Manolom je stvarno zadovoljstvo raditi, dosta pažnje se obraća na neke sitne detalje, ali to valjda čini razliku između top igrača i onih prosječnih. Baš puno pažnje se obraća na detalje i stvarno smo dosta toga naučili ovdje, istakao je Jozinović.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 16 Ožujak 2022 14:03
 
index Instagram400x230 youtube