Šego: ‘Sve što je bilo je prošlost, ponovno smo tu s ciljem koji želimo ostvariti’

Jedan od onih koje je hrvatska javnost zazivala tijekom Europskog prvenstva u siječnju je Marin Šego koji se vratio u reprezentaciju.

“Opet smo se okupili nakon dosta vremena, sve ide svojim tijekom. Sve što je bilo je prošlost, sada smo ponovno tu sa zajedničkim ciljem i nadam se da ćemo u tome i uspjeti.”

Šegu su dočekala i neka nova imena s kojima nije još bio u reprezentaciji.

“Ima dosta mladih lica, ali i nas starijih što smo već dugo tu. Kemija je dobra i mislim da će sve to biti dobro u budućnosti.”

Ovih sedam dana trebalo bi biti dovoljno za snimiti Fince i odraditi prvi dio priprema za taj dvoboj.

“Ovih sedam dana će nam dobro doći da se malo uigramo i vratimo u stari ritam, podsjetimo se na neke naše fore i trikove, mislim da ćemo u tome i uspjeti i da ćemo spremni dočekati Fince.”

S Finskom prvu utakmicu igramo 13. travnja u gradu Vantaa (230.000 stanovnika) u blizini Helsinkija, u Energia Areni. Zanimljivo, u istom gradu smo igrali prvi kvalifikacijski susret u povijesti kao samostalna država, 12. travnja 1993. godine u kvalifikacijama za prvo Europsko prvenstvo u Portugalu na kojem smo osvojili broncu. Pobijedili smo Finsku 31-26, a u dvorani je bilo točno 290 gledatelja.
Poslijednja izmjena danaSrijeda, 16 Ožujak 2022 10:07
 
index Instagram400x230 youtube