Razgovor s povodom: Milan Vukšić jedan od najboljih igrača RK Izviđač CO

Ljubuški Izviđač je odličnim igrama kroz dva natjecanja stigao do skora od 14 utakmica bez poraza (13 pobjeda i jedan remi; 10 pobjeda u prvenstvu i 3 u Kupu) te su bez izgubljenog boda u 2021. godini.

Ovo ih postavlja uz banjalučki Borac u glavne favorite za obje titule. Na tom putu su u srijedu u četvrtfinalu Kupa savladali i Banjalučane (34:31).

 – Tri gola razlike nisu neka ogromna prednost tako da nas sljedeće srijede očekuje težak uzvrat gdje se moramo pokazati u još boljem svjetlu da bi izborili prolaz dalje, govori srednji bek Skauta, Milan Vukšić koji se osvrnuo na prednosti i mane u ovom susretu:

 – Dobra strana je bio napad, dok je obrana nešto lošija. Ali tako je bilo i kod njih, obje ekipe će sigurno nastojati stisnuti obranu u drugom meču. I ja sam očekivao da neće biti toliko golova, ali brzo se igralo i utakmica je sigurno bila lijepa za gledati.

Ljubušaci su pokazali napredak unutar dvije polusezone.

 – Relativno smo mlada ekipa i stalno napredujemo, može se vidjeti da smo nešto naučili iz tri jesenska poraza s po jedan razlike. Kasnije smo mi nekoliko susreta dobili s po jednim golom, mislim da mirnije privodimo utakmice kraju nego smo to radili u prvom dijelu, komentirao je Vukšić.

Izviđač igra sjajno, ali još ništa nije osvojio. Sezona može biti odlična, ali i bez ičega konkretnog kad su u pitanju trofeji.

 – Mislim da smo pokazali svima da možemo. Sad ulazimo u ključni dio sezone, u utrci smo za obje titule i moramo pružati što bolje partije. Ogroman korak bi bio kad bi savladali Borac u Kupu i prvenstvu. I oni i mi ipak osim toga imamo par zahtjevnih kola, tako da će nijanse odlučivati, napominje Vukšić.

Izviđač u sezonu nije ušao sa velikim najavama.

 – Svi se nadamo osvajanju titule, nadam se da nećemo pokleknuti. Mi smo između sebe od početka znali da vrijedimo, ali mislim da nitko nije računao da ćemo se ovako dobro slagati kao ekipa. Tu smo gdje jesmo i nemamo što više kalkulirati, poručio je Vukšić.

Sljedeći protivnik im je Lokomotiva na domaćem terenu (subota, 17 sati) u okviru 24. kola prvenstva.

 – Vjerujem da će trener pokušati odmoriti par igrača da što svježiji dočekamo uzvrat s Borcem, a svakako nas očekuje težak ritam utakmica i svaki igrač će nam trebati. Igrači koji, uvjetno rečeno, imaju manju minutažu sad trebaju pokazati da mogu, zaključio je Milan Vukšić.

Nadam se i debiju za A tim

Vukšić je zadovoljan svojom formom, ona ga je odvela i do popisa A reprezentacije BiH.

 – Čast je biti na popisu reprezentacije, ali ima tu još dosta mjesta za napredak. Ukoliko nastavim napredovati nadam se da ću možda u skorije vrijeme i debitirati, kaže 21-godišnji Vukšić koji u Izviđaču planira igrati i sljedeće sezone.

 – Tu dobro treniramo i napredujemo, ne vidim da ima razloga da se još neko vrijeme ide. Cilj je još se afirmirati u Izviđaču, istakao je.

Poslijednja izmjena danaSubota, 17 Travanj 2021 11:56
 
index Instagram400x230 youtube