Trener Izviđača vjeruje u pobjedu u Banjoj Luci

Rukometaši ljubuškog Izviđača su u 24. kolu Premijer lige rutinirano savladali Lokomotivu iz Brčkog (46:24), iako su igrali bez Alilovića, Kosa, Jozinovića, Mišetića i Bebeka.

Trener Toni Čolina ih je odlučio odmoriti za utakmicu četvrtzavršnice Kupa s Borcem u srijedu (18 sati).

"S obzirom na trenutnu kvalitetu i roster Lokomotive nismo htjeli riskirati ozljede igrača koji su vukli ekipu čitavu ovu polusezonu. Protiv Borca igramo u srijedu, pa nam dolazi Konjuh i to nam je prioritet. Probat ćemo prvo pobijediti Borac u Banjoj Luci", rekao je Čolina.

Svi rukometaši Izviđača osim vratara su se protiv Lokomotive upisali u listu strijelaca, a najviše pogodaka postigli su Diano Ćeško i Ivano Pavlović s po 7 te po 4 Filip Odak, Stipe Pavlović, Nikola Primorac, Fran Pavlović i Mladen Bošković. Ivan Herceg je upisao 20 obrana što je uspješnost od 45,45%. Za goste je Mihajlo Simić postigao 8, a Marko Nedić 7 golova.

Bila je to dobra priprema za Borac protiv kojeg u srijedu brane prednost od 34:31.

"Moramo dignuti obranu na veću razinu i probati tranzicijom napraviti isto što smo radili u prvoj utakmici, odnosno postići što više golova iz kontri. Obranu moramo stegnuti jer smo imali previše isključenja (20 minute) u prvom susretu s Borcem, ne znam je li to bio takav sudački kriterij… Mislim da nismo zaslužili toliko isključenja, a to je razlog zašto smo primili toliko golova. Smatram da imamo kvalitetniju obranu nego je ta utakmica pokazala", ističe Čolina.

U jesenskom dijelu prvenstva Izviđač je u Banjoj Luci izgubio 24:23. Otad su Banjalučani prošli kroz određene promjene, dok su Ljubušaci rasli kao tim koji u svom igračkom i stručnom kadru nije ništa mijenjao.

"Borac ima širi roster nego je bio u prvoj polusezoni, doveli su nekoliko pojačanja, ali sigurno da smo i mi na većoj razini nego smo bili. Vjerujem da sad možemo pobijediti u Banjoj Luci", najavio je Toni Čolina.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 19 Travanj 2021 10:01
 
index Instagram400x230 youtube