Čolina: "Za svaku utakmicu se spremamo kao da je zadnja na svijetu"

„Odigrali smo u subotu možda i najbolju našu utakmicu u ovoj polusezoni“, kazao je trener Izviđača CO Toni Čolina nakon što je njegova momčad proteklog vikenda u derbiju 13. kola rukometne Premijer lige savladala dobojsku Slogu sa 34:29.

„Nakon domaće pobjede od 16:15 protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa sad smo bili puno raspoloženiji što se tiče napadačkog dijela, a obrana je bila na zavidnoj razini. U zadnje tri-četiri utakmice obrana nam je stvarno odlična, na čelu s našim golmanima“, ističe Čolina, dodajući da su u utakmici protiv lidera prvenstva odigrali upravo onako kako su na treninzima zamišljali.  

„Bila je utakmica dinamična. Cijelo vrijeme se trčalo. Sve ono o čemu smo pričali kako ćemo igrati, stvarno smo to dobro rješavali. Svi su doprinijeli u pobjedi i to nam je najveća radost od svega“, objašnjava trener izviđača.

Izviđača sada čekaju dvije jako teške utakmice, sa Slobodom i Krivajom.

„Protiv Slobode imamo priliku za revanš s obzirom da smo izgubili u finalu Kupa jedan razlike od njih. Tada smo pokleknuli pritisku, a bilo je tu i isključenje Milana Vukšića. Mislim da će utakmica koja slijedi biti puno drugačija utakmica nego to finale Kupa. Zreliji smo za 13 utakmica koje smo odigrali poslije toga. Nadam se da ćemo odigrati „mušku“ utakmicu u Tuzli i donijeti bodove“, kaže Čolina o predstojećem susretu za Slobodom.

Ove sezone Izviđač je imao i pehova, tri utakmice u gostima su izgubljene sa samo golom razlike, no to nije poljuljalo ekipu.

„Žal postoji 24 sata nakon utakmice, a onda se okrećemo novim utakmicama. Momci su stvarno posvećeni, maksimalno treniramo. Ostaje još puno utakmica, a za svaku se spremamo kao da je zadnja na svijetu i jedino takvim pristupom možemo svi kompletno rasti kao ekipa“, objašnjava.

Izviđač ove godine igra s mladim sastavom, a Čolina kaže kako se puno radi kako bi mladi momci dali svoj maksimum.

„Mislim da su puno fizički dobili s Adisom Jakićem, kao našim suradnikom i također s Milanom Tolićem koji radi stvarno odličan posao s golmanima. Tu su i naš fizioterapeut Ante Bunoza i Nedan Zovak koji nam je tu stalno pri ruci i naš Branko koji nam uređuje stranice. Ovi mladi momci su okruženi zasigurno dobrim ljudima. Puno vremena, pozornosti i ljubavi se daje za njih“, kaže Čolina i dodaje kako je uistinu zadovoljan ekipom.

 
index Instagram400x230 youtube