U Ljubuškom održano predstavljanje knjige “Krijesnice”

Knjiga „Krijesnice“, koju su pripremile studentice studija Edukacijske rehabilitacije Sveučilišta u Mostaru,

a koja donosi 91 autorsku priču osoba s invaliditetom, djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, braće, sestara, stručnjaka i ostalih ljudi koji su dio njihovih života, predstavljena je u nedjelju u Kulturnom centru u Ljubuškom.

U petnaestom predstavljanju knjige koja ima za cilj razbiti predrasude o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju, te podići razinu svijesti društva sudjelovali su: Andrea Soldo, Azra Grizović, ispred uredništva, Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluk, ispred nakladnika i voditeljica programa i Marija-Zorka Vasilj, dok su promociju glazbeno obogatili: Dajana Alilović, Ante i Ilijana Penava.

Optimistično idemo prema šesnaestom predstavljanju Krijesnica, naglasio je prof. Andrija Stojić, ispred nakladnika ovog vrijednog djela. – Dajući svoj doprinos na način da prihvaćamo ono što imamo, boreći se da to obogatimo i skrbeći potpomažemo da to dvoje dovedemo u razumnu ravnotežu… Djeca s teškoćama u razvoju zaslužuju ovaj svijet, jednako kao i mi svi, te da uživaju povlastice kao i svi drugi.

-Nadamo se da će njihove priče doći do vas i da ćete prepoznati ono što smo mi tražili, čemu smo težili. Cilj je bio da pobudimo svijest, da podržimo različitosti i da pokažemo ljudima da stvarno mi to možemo – kazala je Andrea Soldo i dodala kako je knjiga posebna jer svaki njen dio nosi svoju priču, svoju poruku i neku vrstu ljubavi.

– Darovao nam ih je Bog – poslao ih u svijet, a mi ih ne želimo primiti – kazala je Azra Grizović uz napomenu da se od samih početaka izbjegavaju teme o osobama s invaliditetom i djeci s poteškoćama u razvoju.

Za kraj pozdravi i zahvale. – Pozdravljam sve vas večeras prisutne. Hvala vam što ste uočili naš trud. Postali ste dio novog društva koje želi i čini promjene. Hvala mojim kolegicama, urednicama ove knjige koje su došle samo da bi večeras bile ovdje s nama… kazala je između ostalog Marija – Zorka Vasilj

Promocija knjige „Krijesnice“ nastavlja se u godini proslave 180. obljetnice Matice hrvatske, u Posušju, Tuzli, Osjeku, Zagrebu i u mnogim gradovima BiH i Republike Hrvatske – priopćeno je iz Matice hrvatske Čitluk.

 
index Instagram400x230 youtube