U Knjižnici Ljubuški održana Književna večer s književnicima s područja ŽZH

U Knjižnici Ljubuški, u organizaciji gradskih knjižnica s područja ŽZH, upriličena je tradicionalna književna večer s književnicima s područja Županije Zapadnohercegovačke.

Na manifestaciji, čiji je domaćin JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, sudjelovali su sljedeći književnici: Mate Grbavac, Zvonimir Mikulić, Ilija Fofić, Ljiljana Tolj, Bruno Majić, Filip Pešorda, Mario Grizelj, Renata Naletilić, Marija Lovrić, fra Vlado Lončar i Željko Barišić.

Književnici su se predstavili svojim likom i djelom, pročitavši nekolicinu pjesama iz svojeg bogatog opusa. Bijaše ovo prigoda da se književnici međusobno, a nadasve s ljubiteljima pisane riječi, podruže, pobliže upoznaju i razmjene razmišljanja.

Programom je moderirala Anamaria Nosić Jurković, dok je pak u glazbenom dijelu istoga nastupio Mihael Rašić, učenik Glazbene škole Ljubuški.

Posrijedi bijaše još jedan u nizu zajedničkih projekata gradskih knjižnica s područja ŽZH. Naime, podsjetili bismo da se posljednjih nekolikog godina upriličavaju redoviti okrugli stolovi predstavnika gradskih knjižnica s područja ŽZH na kojima se, među ostalim, dogovaraju zajedničke aktivnosti (književne večeri, predstavljanja knjiga, izložbe…) s ciljem kako bi knjižnice oplemenile kulturno-društveni život u svojim zajednicama i postale središte kulturnog života u gradu.

 
index Instagram400x230 youtube