|AUDIO| Ivica Vizentaner najavio planirane aktivnosti u Knjižnici Ljubuški tijekom Mjeseca hrvatske knjige

U tijeku je obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige pa se i mi kroz našu emisije uključujemo u to obilježavanje, u periodu od 15. listopada do 15. studenog.

Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2022. odlučio je da ovogodišnja manifestacija bude posvećena mladima jer je upravo 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih. Tema glasi Generacija K, čime se aludira na postojeće podjele generacija (generacija Y, generacija Z…), a stavlja naglasak na dva ključna pojma – knjigu i knjižnicu. Tom temom želi se skrenuti pozornost na prilagodbu knjižnica potrebama novih generacija, ali i ukazati na specifična obilježja današnjih mladih – mobitel u ruci, ekološka osviještenost, kao i osamljenost i zabrinutost – te istaknuti kako im knjižnica, odnosno knjiga može pomoći. Izabran je i moto Misli na sebe – čitaj!

Kako se ova manifestacija provodi u našem okruženju, saznali smo od g. Ivice Vizentanera , voditelja Knjižnice Ljubuški koja, slobodno možemo kazati, već odavno nije samo prostor za čuvanje knjige, već je istinski kulturni centar i najvrjednije središte u kulturnom životu lokalne zajednice. G. Vizentaner je najavio planirane aktivnosti u Knjižnici Ljubuški tijekom Mjeseca hrvatske knjige, a dao je i jedan kratki osvrt na dosadašnja zbivanja u knjižnici.

 

 
index Instagram400x230 youtube