Zastava na utakmici Hrvatske i Francuske probudila emocije

Navijači na utakmici Fransuske i Hrvatske su podigli zastavu s likom legendarnog Zlatka Saračevića koji nas je prerano napustio prošle godine u 59. godini života.

Na tribinama u mađarskom Szegedu bilo je i nekoliko tisuća hrvatskih navijača koji su stigli sa svih strana Europe.

Navijači su bili glasni, ali nažalost gledali su poraz na otvaranju Eura, no prilika za popravni ispit je već u subotu protiv Srbije.

Na tribinama za vrijeme hrvatske himne pojavila se i zastava koja je probudila mnoge emocije. Navijači su podigli zastavu s likom legendarnog Zlatka Saračevića koji nas je prerano napustio prošle godine u 59. godini života.

Transparent su u svom aranžmanu izradili članovi kluba navijača „Mi Hrvati“ koji djeluje pri Hrvatskom navijačkom veleposlanstvu, a ZASTAVA je prije puta u Mađarsku razvijena u Gradskoj športskoj dvorani Ljubuški.

Saračević je godinama bio sukomentator RTL-a za utakmice hrvatske rukometne reprezentacije, a ovo je prvo veliko natjecanje bez njega.

Olimpijski pobjednik iz Atlante

U dresu hrvatske reprezentacije bio je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa SP-a na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.

Sa Zagrebom je bio europski prvak 1992. i 1993. godine, dok je s Veszpremom bio europski doprvak 2002. Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport Franjo Bučar.

Tijekom trenerske karijere vodio je Zamet, Nyíregyhazi, Čelik, Dubrovnik, PPD Zagreb, te Podravka Vegetu.

Poslijednja izmjena danaPetak, 14 Siječanj 2022 12:27
 
index Instagram400x230 youtube