Transparent sjećanja na velikana hrvatskog rukometa Zlatka Saračevića iz Ljubuškog kreće za Mađarsku

Ljubuški je grad rukometa i u ovom se gradu uvijek pomno prate najveće rukometne smotre.

Tako se s nestrpljenjem iščekuje početak rukometnog Europskog prvenstva na kojem će nastupiti i dvojica Ljubušaka, Matej i David Mandić, koji brane boje Hrvatske.

Njima, ali i ostalim Kaubojima su danas iz Izviđača poslali poruke podrške, a ujedno su u gradskoj dvorani razvukli i transparent sjećanja na velikana hrvatskog rukometa Zlatka Saračevića.

Transparent su u svom aranžmanu izradili članovi kluba navijača „Mi Hrvati“ koji djeluje pri Hrvatskom navijačkom veleposlanstvu.

Kako nam kaže Ivan Šunjić, dopredsjednik Udruge Kluba Navijača i član Izvršnog odbora, ovaj će transparent biti poslan za Mađarsku, gdje će se vijoriti među hrvatskim navijačima koji će bodriti Kauboje. 

„Klub navijača, odnosno Hrvatsko navijačko veleposlanstvo, odlučili su za ovo prvenstvo jednim transparentom sjećanja poslati poruku i drugim klubovima i drugim državama kako se drži do svojih legendi i do svojih vrhunskih sportaša. Transparent je ciljano napravljen za Mađarsku i ponosni smo jer će taj transparent moći vidjeti cijeli sportski svijet, na ponos našeg rukometnog saveza“, rekao je Šunjić.

 Kapetan Izviđača Domagoj Alilović kaže kako se nadaju da Hrvatska može daleko na ovom prvenstvu.

„Bit će teško, ali se nadamo u njihovu mladost i poletnost. Posebno mi je drago što je Matej ove godine na prvenstvu, s njim sam igrao dosta dugo, još od mlađih uzrasta i tako da ćemo s još jednom većom željom navijati za njih.“

Boris i Željka Kiseljak, časnici za vezu Hrvatskog navijačkog veleposlanstva sa Hrvatskim rukometnim savezom očekuju da će u Szegedu, gdje će Hrvatska odigrati svoje tri uvodne, nadamo se ne i jedine utakmice na Euru, biti između tri i četiri tisuće hrvatskih navijača.

„Iščekivanje je veliko. Već smo u petom mjesecu kupili karte za Mađarsku jer vjerujemo da ova reprezentacija može daleko. Znamo da su ove godine malo pomlađeni, ali sjećamo se da su i ranije znali ići dosta pomlađeni, pa su se vraćali sa dobrim rezultatima“, kaže bračni par Kiseljak za Radio Ljubuški.

Poslušajte u audiozapisu na linku OVDJE što su za Radio Ljubuški rekli Domagoj Alilović i Ivan Šunjić.

 
index Instagram400x230 youtube