Na Kravicu pristižu prvi kupači [VIDEO]

 Vodopad Kravica, uvršten među najljepše vodopade svijeta, i ovih dana privlači brojne domaće i strane turiste. Turističke rute često uključuju obilazak ovog vodopada, koji iz godine u godinu mami uzdahe posjetitelja.

Pravi sezonski udar očekuje se u srpnju i kolovozu.

Krajem svibnja, Kravica je puna kupača. Među strancima su mnogi koji prvi put posjećuju ovu oazu.

Turisti iz Kanade kazali su nam da su prvi put u posjeti Hercegovini te su otkrili planiraju li se okupati.  

“Ne, ne planiramo, tu smo na ‘satak’, a onda idemo drugdje, uostalom voda je još hladna za kupanje,” kazala je za RTV HB posjetiteljica iz Kanade.

Očekuju preko 300.000 posjetitelja 

Direktor JP Parkovi d.o.o. Ljubuški, Nikica Vučić, ističe da je Kravica prošle godine zabilježila odličnu sezonu, a ove godine se nadaju još boljoj.

“Imali smo oko 295.000 posjetitelja. Ove godine se nadamo da će ta brojka prijeći 300.000 posjetitelja, da ćemo se vratiti, mi se uvijek referiramo na onu rekordnu 2019. kad smo imali 306.509 posjetitelja po broju prodatih ulaznica,” rekao je Vučić  za RTV HB.

Od stranih gostiju najbrojniji su Poljaci, koje osim prirodnih ljepota na Kravicu privlače i razni popratni sadržaji.

“Dolje imamo kajake, imamo vožnju s brodicom do Male Kravice, to rade privatnici. Mislim da ljudi najviše ovdje dolaze radi uživanja u kupanju. Imamo šest objekata koji nude hercegovačke delicije tako da mogu uživati u hrani,” dodao je Vučić.

Cijene ulaznica za vodopad Kravica ostale su nepromijenjene. Domaći turisti i ove će godine izdvojiti 10, a strani 20 konvertibilnih maraka za ulazak.

 
index Instagram400x230 youtube