Ljubuški folkloraši na „Lipanjski susretima“ na Gromiljaku u Kiseljaku [VIDEO]

Manifestacija “Lipanjski susreti” na Gromiljaku u Kiseljaku okupila je ovog vikenda HKUD-ove iz Posavine, Središnje Bosne, Hercegovine te goste iz Hrvatske. Manifestacija, koja je povezala Hrvate iz cijele BiH i Benkovaca iz Hrvatske, obilježila je i dan sjećanja na poginule hrvatske branitelje, prenosi Ljportal.

“Bio je to uzvratni posjet članova devet KUD-ova, ljudi koji kroz ovakva druženja postanu veliki prijatelji. Ove godine pridružila im se i muška pjevačka skupina ‘Sijedi bećar i asevi’ iz Benkovaca,” izjavila je Spomenka Marijanović, predsjednica HKUD Gromiljak Kiseljak.

Mato Grgić, predsjednik MZ Donji Zovik u Brčkom, najavio je organizaciju njihove kulturne manifestacije 13. kolovoza, kada se u većem broju okuplja dijaspora toga kraja. “Očekujemo i prijatelje s Gromiljaka,” rekao je Grgić za RTV HB.

Članovi HKUD “Sv. Ante” Humac iz Ljubuškog predstavili su se tradicijskim pjesmama i plesovima zapadne Hercegovine. “Uživali smo u predstavljanju našeg kulturnog naslijeđa,” rekao je Nikola Sabljić iz HKUD “Sv. Ante” Humac, Ljubuški.

Zoran Akić iz KUD “4 Asa” Benkovac i Nada Lauc iz “Drim Tim Prijatelji” Ljubuški također su sudjelovali u manifestaciji, istaknuvši važnost ovakvih kulturnih susreta.

“Lipanj je mjesec kada se na Gromiljaku obilježava i dan sjećanja na poginule hrvatske branitelje toga kraja,” dodao je Ilija Miličević.

Načelnik Mladen Mišurić Ramljak naglasio je kako je manifestacija “Lipanjski susreti” prerasla u lijepu tradiciju koja je na ponos cijelom Kiseljaku.

Manifestacija je trajala do kasno u noć, a sudionici su uživali u bogatom programu koji je spojio sport, kulturu i sjećanje na važne povijesne događaje.

 
index Instagram400x230 youtube