U Ljubuškom održan kviz srednjoškolaca ŽZH: “Ljupko” otišao u Grude

U Ljubuškom je jučer, nakon prošlogodišnje stanke, ponovno upriličen kviz općeg znanja „Ljupko“ na kojem su sudjelovali srednjoškolci iz čitave županije Zapadnohercegovačke.

Kviz je održan u polivalentnoj dvorani Gimnazije Ljubuški, a domaćini su se potrudili i napravili zabavan program.

Kviz je otvoren nastupom gimnazijskog zbora pod ravnanjem prof. Marine Miloš, a nastavljen simpatičnim nastupom Znanjomirke te pjesmom „Ljubuški u meni pjesma, Ljubuški u meni smijeh.“

U stankama između pitanja ljubuški gimnazijalci su izveli glazbeni broj, recitaciju te jedan igrokaz koji je čitavu dvoranu natjerao na smijeh. Učenica Petra je izrekla poruku „Oj budi svoj“, a Niklina i Sara zabavnu točku „ Doktore spasite mi tinejdžera.“

Nakon toga nazočne je kratko pozdravio ravnatelj Gimnazije Ljubuški Leo Mandić i kviz je počeo.

Kao i uvijek, zabavno je bilo pratiti i samo kvizaško natjecanje predstavnika sedam srednjih škola s područja ŽZH: Gimnazije Ljubuški, SSŠ Ruđera Boškovića Ljubuški, Gimnazije fra Dominika Mandića Široki Brijeg, SSŠ Široki Brijeg, Gimnazije fra Grge Martića Posušje, SSŠ Posušje i SŠ Antuna Branka Šimića Grude.

Kviz je bio neizvjestan do samog kraja. Za „Ljupka“ su se borile ekipe Srednje škole Antuna Branka Šimića Grude i Gimnazije Ljubuški i Gimnazije fra Grge Martića Posušje, a na kraju su za bod više pobijedili Gruđani. Od 15 mogućih bodova oni su osvojili 11, a učenici Ljubuške i Posuške gimnazije po 10.

Oni su za svoje znanje dobili zlatnu mudru sovu Ljupka“, novčanu nagradu i poklon paket. Nagrade im je uručio Leopold Mandić, ravnatelj Gimnazije Ljubuški.

Učenici Gimnazije fra Grge Martića Posušje osvojili su drugo mjesto nakon pripetavanja s učenicima Gimnazije Ljubuški, a njima je prigodne nagrade uručila Sandra Bradvica, šefica Odjela društvenih djelatnosti Grada Ljubuškog.

Trećeplasiranoj ekipi iz Gimnazije Ljubuški nagradu je uručio Srećko Mandić iz Gradske uprave Ljubuški.

Natjecanje je održano pod budnom pažnjom tročlanog žirija u sastavu: predsjednik Oliver Papac, članovi Ivana Barišić i Goran Paradžik.

Za sve učenike koji su sudjelovali u kvizu i njihove voditelje upriličen je domjenak u zbornici.

 
index Instagram400x230 youtube