Maturantima po 300 KM potpore i podmirenje troškova maturalne zabave

Gradsko vijeće Ljubuški u petak je održalo XXXIV. sjednicu na kojoj je na dnevnom redu bilo ukupno 18 točaka.

Informacije i izvješća

Većina točaka odnosila se na informacije te izvješća o radu u 2023. godini uz programe rada za tekuću godinu. Vijećnici su primili na znanje informaciju Policijske uprave Ljubuški o stanju sigurnosti na području Grada Ljubuškog za 2023. godinu te informaciju o radu za 2023. godinu i program rada za 2024. godinu Doma zdravlja Ljubuški.

Izvješća o radu za prethodnu godinu i planove poslovanja za tekuću godinu podnijeli su JP Parkovi d.o.o. i JP Radio Ljubuški d.o.o, dok su izvješća o radu za prethodnu godinu i programe rada za tekuću godinu podnijeli redom Gradsko pravobraniteljstvo Ljubuški, gradonačelnik Vedran Markotić, Turistička zajednica Grada Ljubuškog i Dječji vrtić Ljubuški.

IMG_5295.JPG

Potpore maturantima

I ove godine, kao i prethodne, maturanti će dobiti će po 300 KM potpore. Prijedlog Odluke o dodjeli jednokratnih financijskih potpora maturantima Grada Ljubuškog za školsku 2023./2024. godinu jednoglasno je usvojen od strane vijećnika.

Odluka o potpori maturantima donijeta je zbog visokih troškova pri organizaciji mature, a za ovu namjenu su ranije osigurana proračunska sredstva. Pravo na potporu imaju maturanti koji ispunjavaju jedan od sljedećih uvjeta: a) učenici su završnih razreda srednjih škola na području Grada Ljubuškog, odnosno imaju maturu u školskoj 2023./2024. godini, b) imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog, a pohađaju završne razrede srednjih škola izvan Grada Ljubuškog.

Nastavljamo praksu od prošle godine da Grad Ljubuški izdvaja značajna financijska sredstva, otprilike 80.000 KM. Potpore će dobiti svi maturanti koji pohađaju škole na području Grada Ljubuškog, uključujući i učenike koji dolaze iz susjednih općina/gradova te i svi maturanti koji imaju prebivalište na području Ljubuškog, a učenici su škola u drugim sredinama. Također, tradicija je već četvrtu godinu da Grad Ljubuški i Ministarstvo financija Županije Zapadnohercegovačke zajednički pokriju troškove maturalne večere – rekao je gradonačelnik Vedran Markotić o potpori maturantima pri završetku njihovog srednjoškolskog obrazovanja.

I ostale točke dnevnog reda o kojima se glasovalo vijećnici su podržali, među kojima izdvajamo: Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu te Prijedlog Zaključka o davanju ovlasti za zaključivanje Ugovora o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava i udjela nad društvom Radio televizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar.

IMG_5317.JPG

 
index Instagram400x230 youtube