Sveučilište u Mostaru i Sveučilište u Marburgu novim sporazumom ojačali međunarodno partnerstvo

Sveučilište u Mostaru potpisalo je memorandum razumijevanja sa Sveučilištem u Marburgu (Philipps-Universität Marburg) s ciljem unapređenja prijateljstva i ojačavanja dosadašnjih partnerskih odnosa.

Sporazum koji se odnosi na međusveučilišnu suradnju potpisali su prorektorica za međunarodnu suradnju SUM-a prof. dr. sc. Sanja Bijakšić i pororektorica za kulturu i kvalitetu Sveučilišta u Marburgu prof. dr. Evelyn Korn.

Međunarodno partnerstvo između Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta u Marburgu prvi je put ostvareno u sklopu potpisanoga memoranduma o razumijevanju za Europsko sveučilište za mir, pravdu i uključiva društva (MoU for the European University for Peace, Justice and Inclusive Societies) s još osam europskih sveučilišta. Također SUM i Sveučilište u Marburgu zajedno djeluju u sklopu EUPeace projekta, a popisivanjem današnjega sporazuma, koji se odnosi na međusveučilišnu suradnju, partnerstvo i dosadašnje aktivnosti, nastavit će s jačanjem zajedničkoga djelovanja na dobrobit obiju institucija.

Suradnja će se provoditi preko aktivnosti kao što su institucionalna razmjena nastavnika, tehničkoga i administrativnoga osoblja i studenata, razvoj novih studijskih programa, zajednička istraživanja, kulturni programi te konferencije i druge aktivnosti od zajedničkoga interesa.

Sveučilište u Marburgu sveučilište je s najdužom tradicijom u njemačkoj pokrajini Hessen. Osnovano je 1527. godine te nudi izvrsnu nastavu u široku rasponu nastavnih programa na ukupno 16 odjela za više od 22 000 studenata. Također, Sveučilište u Marburgu s čak trinaest Leibnizovih nagrada, koje se dodjeljuju iznimnim znanstvenicima i akademicima za izuzetna postignuća u području istraživanja, danas glasi za jednu od vodećih istraživačkih institucija u pokrajini Hessen.

 



 
index Instagram400x230 youtube