Dani otvorenih vrata Sveučilišne knjižnice i Sveučilišne tiskare PRESSUM

Povodom Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama u Sveučilišnoj knjižnici i u Sveučilišnoj tiskari Pressum od 24. do 28. listopada 2022. godine održat će se Dani otvorenih vrata.

Ovogodišnji moto obilježavanja Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama u čijem su fokusu studenti i nastavno osoblje glasi „Jedino što morate znati je gdje se nalazi knjižnica” - Albert Einstein.  Kroz cijeli tjedan u sklopu Dana otvorenih vrata održavati će se radionice namijenjene studentima.

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama je podsjetiti lokalno stanovništvo na važnost sudjelovanja knjižnice u izgradnji društva znanja, približiti sadržaje korisnicima i poslati poruku da bez knjižnica nema kvalitetnog obrazovanja. Za vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata, posjetiteljima je omogućen obilazak Sveučilišne knjižnice I Sveučilišne tiskare pod stručnim vodstvom te će svi posjetitelji imati priliku razgledati prostor Sveučilišne knjižnice, upoznati se s njezinim uslugama, pristupom i pretraživanjem online kataloga knjižnice te upoznati se s uslugama Sveučilišne tiskare Pressum. 

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

 
index Instagram400x230 youtube