Mladi Ljubušak donio pobjedu Hrvatskoj nad Turskom, veliki europski klubovi ga žele u svojim redovima

Mislav Ćutuk, nogometaš Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije U-16, donio je pobjedu mladim Vatrenima u ogledu protiv reprezentacije Turske.

Na susretu Uefina razvojnog turnira, izabranici Roberta Jarnija u Čakovcu su slavili minimalnu pobjedu zahvaljujući pogotku Ljubušaka Mislava Ćutuka u 28. minuti.

Svoje prve nogometne korake napravio je u ljubuškim klubovima Bigesteu i Slogi, a potom i u ŠN AS Međugorje s kojim je osvajao brojne turnire i nagrade za najboljeg strijelca i igrača te je svojevremeno bio najbolji nogometaš u Bosni i Hercegovini u svome uzrastu što nije promaklo skautima Dinama iz Zagreba, najtrofejnijeg hrvatskog kluba za kojeg je potpisao u ljeto 2019. godine.

U Hrvatskoj je nastavio pružati igre kao i u Hercegovini trpajući mreže protivnika čime je zaslužio i poziv za reprezentaciju Hrvatske u svojoj dobnoj skupini.

Ponajveći talent hrvatskog nogometa je aktualni prvak pionirske lige s Dinamom i uvjerljivo najbolji strijelac lige za sezonu 2021./2022. u kojoj je postigao čak 18 pogodaka skrenuvši na sebe zanimanje velikih europskih klubova. Uz njemački Dortmund i Hoffenheim, koji su i ranije pokazali zanimanje, lista zainteresiranih europskih klubova sve je veća, a još ranije i Hajduk iz Splita se javio s ozbiljnom ponudom.

Ćutukove uspješne igre za Hrvatsku svakako da će dodatno pojačati zanimanje europskih velikana čiji skauti diljem Europe i svijeta prate najveće talente, a još jedan nastup Ljubušaka za mlade Vatrene očekuje se već u petak, 21. travnja (11.30 sati) u ogledu s Norveškom u Čakovcu, a potom je 24. travnja na rasporedu i susret s Austrijom.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 20 Travanj 2023 19:40
 
index Instagram400x230 youtube