Boćari Rastoka ostali bez doigravanja za naslov prvaka

Neum i Grude iz A skupine te Bura i Široki iz B skupine plasirali su se u doigravanje za boćarskog prvaka Bosne i Hercegovine.

Prema očekivanju, Neum i Bura bili su uvjerljivi u svojoj A skupini - još prije dva kola osigurali su doigravanje, dok je u B skupini situacija bila neizvjesnija, piše Večernji list.

Glavninu posla u borbi za prvo mjesto s Grudama, Neum je obavio u predzadnjem kolu tijesnom pobjedom protiv Napredak Wille u Sarajevu, u zadnje kolo ušao je kao izraziti favorit protiv "fenjeraša" Dračeva. Prvak je uvjerljivo nadigrao gostujući sastav - 20:2. Jedine bodove za Dračevljane u disciplini pojedinac - klasično osvojio je iskusni Nikica Karamatić.

- Bilo bi ugodnije da smo uzeli još partiju, dvije, ali nisam razočaran ni ovako. Iako smo sezonu završili s jednom pobjedom, kao voditelj ekipe u cjelini sam zadovoljan - kaže Frano Sušić, voditelj momčadi Dračeva, i objašnjava:

- Cijelu sezonu igrala su nam dvojica igrača mlađih od 15 godina, koji polako izrastaju. Stasat će za sezonu dvije, a tu je još nekolicina mlađih - onda će već biti druga priča.

"Gusari" s prve pozicije Uglavnom, u Dračevu nisu deprimirani visokim porazom, dok je "gusarima" svakako zadovoljstvo što u doigravanje kreću s prve pozicije. Željko Kužić ostaje siguran osvajač bodova u brzinskom izbijanju, ovoga puta imao je "samo" 26 pogodaka, što je niže od njegovog rekorda, ujedno i rekorda lige u ovoj sezoni, od 33 pogotka.

Siguran osvajač bodova ponovno je bio i Marin Maka Sabljić, Ljubušak u sastavu Neuma, koji je u preciznom izbijanju "ubio" 13 pogodaka.

Grude su se žestoko revanširale "mlađem bratu", ekipi Svetog Stipana 16:6, koja ih je jesenašnjim remijem na koncu ostavila bez prvog mjesta u ligaškom dijelu. Među zaslužnima za pobjedu Gruda bila je štafeta u sastavu Dražen i Josip Glavaš s 30 pogodaka.

Rezultati 10. kola Prve boćarske lige BiH, A skupina, Grude: Sveti Stipan - Grude 6:16, Neum: Neum - Dračevo 20:2, slobodna je bila Napredak Willa.

Konačni poredak u A skupini, 1. Neum 14, 2. Grude 13, 3. Napredak Willa 6, 4. Sveti Stipan 5, 5. Dračevo 2 boda.

Prema tomu, u doigravanje za prvaka plasirali su se Neum i Grude.

U B skupini odluka o prvom mjestu pala je tek u zadnjem kolu, u derbiju između Bure i Širokog. Posušaci su kao domaćini bili u prednosti. Bez obzira na to što je Bura prema rezultatu relativno sigurno 14:8 slavila, na terenu se ipak vodila žestoka borba, o čemu svjedoči omjer ukupno osvojenih "punata" 138:130. Štoviše, Širokobriježani su dominirali u tehničkim disciplinama, dobili su i brzinsko i štafetno izbijanje. Prevaga domaćinu bile su tzv. klasične discipline. Ante Soldo i Božo Naletilić u štafeti imali su 33 pogotka dok je Božo Naletilić s 28 pogodaka bio premoćan i u brzinskom izbijanju. Međutim, te dvije pobjede Širokom na koncu nisu pomogle.

Isti učinak, 28 pogodaka kao i Naletilić, u brzinskom izbijanju imao je i Nikola Zelić, boćar Rastoka, u tijesnoj pobjedi 12:10 protiv Čapljine. U ekipi iz Prologa kod Ljubuškog iskazao se i Zdravko Nižić koji je u preciznom izbijanju "našao" 16 poena.

Rezultati šestog kola Prve boćarske lige BiH, B skupina, Posušje: Bura - Široki 14:8, a u ranije odigranoj utakmici, u Prologu: Rastok - Čapljina 12:10.

Konačni poredak u B skupini, 1. Bura 9, 2. Široki 8, 3. Rastok 5, 4. Čapljina 2 boda.

Dakle, u doigravanje za prvaka plasirali su se Bura i Široki.

Po dvije utakmice Doigravanje za boćarskog prvaka BiH, kreće poslije dvotjedne stanke, u nedjelju 22. svibnja. U polufinalu će se sastati Grude (drugoplasirani sastav A skupine) - Bura (prvoplasirana u B skupini), te Široki (drugoplasirani iz B skupine) - Neum (prvoplasirani u A skupini).

Prve utakmice igrat će se, dakle, na terenima u ligaškom dijelu sezone, slabije plasiranih ekipa, dok su uzvrati, 29. svibnja, na boćalištima bolje plasiranih sastava. Igraju se samo po dvije utakmice, a dalje idu ukupni pobjednici. U slučaju istovjetnih rezultata, računat će se osvojeni poeni, tako da će svaka partija biti značajna.

 
index Instagram400x230 youtube