Numero Uno nastavlja nizati pobjede: Vukojević i Čuljak preokretom do slavlja nad Plaćenicima šipovačkog zeta

Numero Uno, boćarska ekipa koja se upisala u povijest ovog športa kao prvi osvajač turnira "U garažu baby" koji se nedavno igrao u Šipovači, nastavlja nizati pobjede.

Naime, nakon više godina “proradilo” je boćalište u Donjim Radišićima, gdje je startao turnir u boćanju u organizaciji Caffe bara IM, a na samom otvaranju spomenutog turnira, koji se igra u dvojkama (2+1), nastupio je i Numero Uno u sastavu Drago Vukojević i Vinko Čuljak.

Jedinu ekipu s područja Šipovače i Vojnića ždrijeb je spojio s Plaćenicima šipovačkog zeta Lukije Borasa čija je ekipa stalan gost boćarskih terena u Šipovači.

Susret ove dvije ekipe značio je samo jedno - pravu poslasticu za sve ljubitelje ovog športa. Njihov ogled privukao je veliki broj posjetitelja, posebice iz Šipovače i Vojnića.

Koliko je zanimanje vladalo za ovaj ogled dovoljan je pokazatelj i činjenica da je kultno lokalno okupljalište boćara u Šipovači sinoć bilo zatvoreno.

Plaćenici su dobro krenuli u susret i dobili prvu partiju, međutim Vukojević i Čuljak, uz veliku potporu navijača predvođenih iskusnim boćarom Željkom Bebekom uspjeli su preokrenuti i poprilično lako dobiti sljedeće dvije partije i ostvariti pobjedu, piše Šipovača Portal.

Turnir se održava svaku večer od ponedjeljka do petka od 20.30 sati, a na turniru u Donjim Radišićima nastupa 38 ekipa.

Zanimljivo je da je u tom dijelu sela, koje je nekad imalo vrlo jaku boćarsku momčad, gotovo “zamrla” tradicija boćanja. Nakon sinoćnje večeri lako je pretpostaviti da će u tom dijelu Radišića boćanje ponovo postati “in”, javlja Radio Ljubuški.

 
index Instagram400x230 youtube