Izviđač bojkotira završnicu Kupa zbog spornih odluka RS BiH?

Istaknuto Izviđač bojkotira završnicu Kupa zbog spornih odluka RS BiH?

Iako je ostalo tek nešto više od 24 sata od početka završnice Kupa BiH za rukometašice, još uvijek je upitan nastup rukometašica Izviđača.

Naime, u klubu iz Ljubuškog odlučili su ekipu na parketu pojačati sadašnjom trenericom Josipom Tomić i Marijom Boras-Bilić, koje su donedavno i nastupale za Skautice, dok bi sastav s klupe vodila Matea Šumelj, što su i zatražili od naledležnih iz Rukometnog saveza BiH.

Međutim, od Povjerenstva za status i transfer igrača RS BiH, na adresu kluba iz Ljubuškog stigao je negativan odgovor u kojem se ne dopušta prijelaz iz statusa „trener“ u status „igrač“, dok je prijelaz iz statusa „igrač“ u status „trener“ dozvoljen.

Poznavatelji rukometa i akteri rukometnih zbivanja u BiH navode kako je u obrazloženju istog došlo do osobnog tumačenja pravila (LINK Pravilnika) zbog čega su sve glasniji i pozivi za smjenu predsjednika navedenog Povjerenstva Milete Kekića (član ispred Rukometnog saveza Herceg-Bosne), kao i pozivi na bojkot završnice Kupa BiH.

Također, na odluku Povjerenstva ŽRK Izviđač se žalio i Upravnom odboru RS BiH, koji se do zaključenja ovog teksta nije oglasio.

Kako IKS Portal neslužbeno doznaje, za usvajanje zahtjeva Izviđača potrebno je 10 'ruku', kojih zasad nema, jer se neki članovi navedenog tijela uopće nisu izjasnili.

Podsjetimo, Skautice bi u subotnjem polufinalu ovog natjecanja u Banja Luci trebale igrati protiv ŽRK Hadžići, ali zbog spornih odluka i neozbiljnosti rukovodećih osoba Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, odigravanje tog susreta u ovom trenutku nije izgledno.

Poslijednja izmjena danaPetak, 21 Svi 2021 14:33
 
index Instagram400x230 youtube