Prema Virtualnom muzeju hrvatskoga iseljeništva : Nestali Hercegovac

Povijest hrvatskog iseljeništva poznaje i istraživačke i avanturističke pothvate.

Dovoljno se sjetiti samo istraživača Afrike i Južne Amerike, braće Mirka i Steve Seljana. Braća iz Karlovca u tome nisu bila usamljena. Na tom tragu je i „ekspedicija“ skupine Hrvata iz Argentine koja je vjerojatno 1931, pokušala pješke doći od Buenos Airesa do New Yorka

Povijest hrvatskog iseljeništva poznaje i istraživačke i avanturističke pothvate. Dovoljno se sjetiti samo istraživača Afrike i Južne Amerike, braće Mirka i Steve Seljana. Braća iz Karlovca u tome nisu bila usamljena.

Na tom tragu je i „ekspedicija“ skupine Hrvata iz Argentine koja je vjerojatno 1931, pokušala pješke doći od Buenos Airesa do New Yorka. Na fotografiji je članak iz onodobnog argentinskog tiska koji poziva na pomoć sudionicima pothvata, a posebno na bilježenje u album njihova putovanja.

Na slici je i Jakov Šimić (Jacobo Shimich) iz Sovića kod Ljubuškog u Hercegovini. Navedeni se na putu trebao susresti s bratom u Los Angelesu u Kaliforniji. Do susreta nikada nije došlo. Sudionici ove avanture nestali su negdje na području Južne Amerike.

 
index Instagram400x230 youtube