Toni Kraljević dopredsjednik Vlade i ministar financija ŽZH: Nećemo dirati socijalne transfere i transfere za poljoprivredu i ruralni razvoj

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke održana je u danas ispred zgrade Vlade ŽZH.

Glavna tema konferencije bila je gospodarstvo, a nešto ranije održan je i sastanak.

Neće patiti ono najosnovnije. Mi ćemo u nizu mjera, koje će Vlada uskoro usvojiti u okviru zakona, i uputiti u proceduru vezano za sazivanje izvredne sjednice Skupštine ŽZH, zaštititi one najugroženije te se neće dirati socijalni transferi i transferi za poljoprivredu i ruralni razvitak, poručio je Toni Kraljević, ministar financija u Vladi ŽZH.

Kratko smo predstavili mjere koje priprema županija, a naglasak je danas bio o zakonu na federalnoj razini koji se bavi gospodarskim mjerama, poručio je Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade ŽZH.

Neće patiti ono najosnovnije. Mi ćemo u nizu mjera, koje će Vlada uskoro usvojitu u okviru zakona, i uputiti u proceduru vezano za sazivanje izvredne sjednice Skupštine ŽZH zaštititi one najugroženije, i neće se dirati socijalni transferi i transferi za poljuprivredu i ruralni razvitak, rekao je Toni Kraljević, dopresjednik i ministar financija u Vladi ŽZH.

U ovom trenutku znamo da su na raspolaganju sredstva međunarodni institucija, riječ je većinom o kreditnim sredstvima, poručila je Jelka Milićević, ministrica financija u Vladi Federacije BiH.

Mi smo na Vijeću ministara usvojili izjavu o pristupanju EU fondovima. Donijeli smo prenamjenu IPA sredstava u bobi protiv pandemije koronavirusa. Pokrenuli smo pregovore sa svim velikim kreditorima. Moramo ostati živi i zdravi, nemojmo biti prekritični, poručio je Vjekoslav Bevanda.

U nizu mjera zaštićujemo one najugroženije, poručio je Toni Kraljević, ministar financija u Vladi ŽZH.

Što se tiče naših pacijenata, nemamo ni jednog na respiratoru. Imamo ih troje na odjelu infektivnih oboljenja koji se dobro oporavljaju, poručio je Pejić. Danas smo odradili 24 testiranja, od toga 7 retestiranja. Nadamo se da ćemo sutra imati prve osobe na području ŽZH koje su izliječene, rekao je Tomislav Pejić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi u Vladi ŽZH.

 
index Instagram400x230 youtube