Potpisan novi Kolektivni ugovor između Vlade ŽZH i Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH

Potpisan novi Kolektivni ugovor između Vlade ŽZH i Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH FOTO: vladazzh.com

U petak 6. rujna, u prostorijama Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke u Ljubuškom, potpisan je Kolektivni ugovor za djelatnike u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.

Ugovor su potpisali ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Mladen Bebek i predsjednik Sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Marin Grbavac. Potpisivanju Ugovora su nazočili predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović, dopredsjednica Vlade i ministrica financija Blagica Leko te ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke Tomislav Pejić.

Kolektivnim ugovorom uređuju se međusobna prava i obveze policijskih službenika, državnih službenika i namještenika uposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke i Vlade Županije Zapadnohercegovačke u skladu s njihovim zakonskim ovlaštenjima i nadležnostima u oblasti radnih odnosa ili u vezi s radnim odnosima, radnim vremenom, odmorima i dopustima, plaćama i dodacima na plaće, naknadama i otpremninama, uvjetima rada Sindikata, štrajka te tumačenja i praćenja primjene Kolektivnog ugovora i primjenjuje se za sve uposlene u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Ovaj Kolektivni ugovor vrijedi 24 mjeseca od dana početka važenja Ugovora.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 09 Rujan 2024 09:19
 
index Instagram400x230 youtube