Vlada ŽZH usvojila Odluku, plaće proračunskim korisnicima uvećane za 7 posto

Proračunskim korisnicima Županije Zapadnohercegovačke plaće će biti uvećane za sedam posto, usuglašeno je na današnjoj sjednici Vlade ove županije.

Naime, Vlada Županije Zapadnohercegovačke na današnjoj je sjednici na prijedlog Ministarstva financija Županije Zapadnohercegovačke usvojila Odluku o utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaće izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u institucijama vlasti u Županiji Zapadnohercegovačkoj, državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe koji su korisnici Proračuna Županije Zapadnohercegovačke i ostalih uposlenika (policijski službenici) korisnika Proračuna Županije Zapadnohercegovačke, kao i Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaće županijskog pravobranitelja i zamjenika županijskog pravobranitelja u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Kako je na upit Fene objasnila ministrica financija i dopredsjednica Vlade Blagice Leko, proračunskim korisnicima će biti isplaćene uvećane plaće već za kolovoz.

Dodala je kako se na usvajanje Odluke krenulo nakon postignutog dogovora o Kolektivnom ugovoru sa Sindikatom djelatnika MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Podsjetimo, zahvaljujući potpisanom Kolektivnom ugovoru između Vlade ŽZH i Nezavisnog sindikata zaposlenih u osnovnim školama ŽZH djelatnicima osnovnih škola u ovoj županiji uvećane plaće isplaćuju se od 1. lipnja ove godine.

 
index Instagram400x230 youtube