U ŽZH stiže udžbenik o Domovinskom ratu za osnovne i srednje škole

Na obilježavanju 27. godišnjice smrti Mate Bobana, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Predrag Čović, najavio je inicijativu za izradu novog udžbenika o Domovinskom ratu Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Radi se o udžbeniku za osnovne i srednje škole koju Vlada ŽZH priprema u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru.

Nadam se da ćemo vrlo brzo doći do rezultata tog udžbenika, da će ugledati svjetlo dana, i da će naša djeca koja dolaze jednostavno imati priliku učiti noviju hrvatsku povijest onako kako je mi vidimo, a ne onako kako je vidi netko drugi.

Ne sporim bilo kome da za isti događaj ima različita mišljenja, ali ne može nam nitko osporiti da kažemo svoje viđenje i svoj način kako gledamo na taj period, pogotovo jer nas još ima živih, još uvijek ima ljudi koji su proživjeli sve to, i ako je bilo grešaka kazati, bilo je, ali isto tako postoje neke stvari koje mi životima naših prijatelja, braće platili da bi mi danas mogli biti ovdje, kazao je predsjednik Vlade ŽZH za Jabuka.tv.

Podsjetimo, godišnjica smrti predsjednika Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i Hrvatske republike Herceg-Bosne obilježena je u nedjelju polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na njegovom grobu u Gorici kod Gruda.

Tim povodom je i načelnik Gruda Ljubo Grizelj istaknuo ako je zadaća institucija u smislu odgojno-obrazovnih ustanova poput škola i sveučilišta, ali i pojedinaca podučavati o svemu onome što je danas izrečeno, kako žrtve ne bi bile zaboravljene.

Mislim da se svatko treba potruditi osvijestiti to, a onda će nas cijeniti i naši politički suparnici, ali i oni kojima težimo, prije svega, zajednica europskih naroda, izjavio je za Jabuka.tv Grizelj.

 
index Instagram400x230 youtube