Produženi vikend u ŽZH, 31. listopada neradni dan

U Širokom Brijegu održana 139. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Danas je u Širokom Brijegu, pod predsjedavanjem predsjednika Zdenka Ćosića, održana 139. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke, na kojoj je Vlada utvrdila Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu i Prijedlog Zakona o izvršavanju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu, te ih po hitnoj proceduri uputila na razmatranje u Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke.

Izmjene i dopune Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu planirane su u iznosu od 120.177.240,00 KM, što je uvećanje za ukupan iznos od 10.577.792,00 KM u odnosu na planirane prihode u Izmjenama i dopunama Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu.

Plan prihoda Proračuna rađen je na temelju prihoda prikupljenih za devet mjeseci 2022. godine, kao i projekcija dostavljenih od strane Federalnog ministarstva financija. Prihodi od poreza su najznačajniji prihodi u ukupnim planiranim prihodima u Izmjenama i dopunama Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu. Najznačajniji prihod u poreznim prihodima jesu prihodi od neizravnih poreza s jedinstvenog računa koji pripadaju Županiji, tzv. prihodi od PDV-a.

Rashodovna strana značajnije se povećala na stavci tekući prijenosi za potporu obiteljima s troje i više djece, na stavci sudskih presuda zbog uknjiživanja pristiglih sudskih presuda u Glavnu knjigu riznice, te na stavci za kapitalne izdatke.

Odlukom Vlade, ponedjeljak 31. listopada 2022. godine proglašen je neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Utorak i srijeda, 1. i 2. studenoga, neradni su dani u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Blagdan Svih svetih (1. studenoga) i Dušni dan (2. studenoga) proglašeni su neradnim danima sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima u Županiji Zapadnohercegovačkoj (”Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke”, broj: 9/04).
 
Blagdan Svih svetih svetkovina je u Rimokatoličkoj crkvi, a njome se slave svi sveci, kako oni koji su već kanonizirani, tako i oni koji to još nisu.
 
Dušni dan ili Spomen svih vjernih mrtvih, katolički je blagdan. Obilježava se dan nakon Svih svetih.

Zbog isteka mandata članovima, razriješen je privremeni Nadzorni odbor Rudnici boksita d. o. o. Široki Brijeg u sastavu: Jozo Soldo, Miljenko Soldo i Zoran Vidović, nakon čega je doneseno Rješenje o imenovanju Nadzornog odbora Rudnici boksita d. o. o. Široki Brijeg u sljedećem sastavu: Miljenko Soldo, Jelena Mandić i Dražen Pinjuh.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 24 Listopad 2022 18:10
 
index Instagram400x230 youtube