SKB-u Mostar 3,5 milijuna KM za saniranje ekonomskih šteta

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o raspodjeli 10 milijuna KM iz proračuna institucija BiH namijenjenih za saniranje ekonomskih šteta uzrokovanih pandemijom Covida-19, a koji će biti usmjereni za zdravstveni sektor u BiH.

Sredstva će biti alocirana entitetima i Brčko Distriktu BiH, i to Federaciji BiH sa 10 kantona 61 posto, Republici Srpskoj 37 posto i Brčko Distriktu BiH 2 posto.

Još 13 milijuna KM odobrilo je Vijeće ministara BiH današnjom Odlukom o raspodjeli sredstava iz proračuna institucija BiH namijenjenih za saniranje ekonomskih šteta uzrokovanih pandemijom virusa korona za kliničke centre, i to četiri milijuna KM za Univerzitetski klinički centar u Banjoj Luci, po 3,5 milijuna KM za Univerzitetski klinički centar Sarajevo i Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, te 1,5 milijuna KM za Univerzitetski klinički centar Tuzla i 500 tisuća KM za Javnu zdravstvenu ustanovu - bolnicu u Brčko Distriktu BiH.

Ukupno je Vijeće ministara BiH u ovoj godini za zdravstveni sektor u entitetima i Brčko Distriktu izdvojilo oko 40 milijuna KM, jer je ranijom odlukom početkom listopada odobreno 14.474.000 KM.

 
index Instagram400x230 youtube