Zapadnohercegovačka županija proglasila tri dana žalosti

U povodu nezapamćene tragedije u Tribistovu kod Posušja kojoj je osmero mladih izgubilo živote u novogodišnjoj noći uslijed gušenja plinom, Zapadnohercegovačka županija proglasila je tri dana žalosti.

Na izvanrednoj sjednici Vlade ZHŽ-a koja je održana danas (petak, 1. siječnja) donesena je odluka o proglašenju 3 (tri) dana žalosti u Zapadnohercegovačkoj županiji u povodu nezapamćene tragedije na prostoru općine Posušje, gdje je tragično preminulo osam mladih osoba.

Danima žalosti na prostoru Zapadnohercegovačke županije proglašeni su 2., 3. i 4. siječnja 2021. godine (subota, nedjelja i ponedjeljak).

Članovi Vlade ZHŽ-a uputili su izraze sućuti obiteljima tragično preminulih.

U subotu Dan žalosti u cijeloj BiH, a u ponedjeljak u Federaciji BiH

Državni ministri su jednoglasno donijeli odluku o proglašenju Dana žalosti 2. siječnja (sutra) zbog smrti četiri djevojke i četiri mladića u novogodišnjoj noći.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama institucija BiH.

Medijske kuće na teritoriju države BiH, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Ranije je Dan žalosti proglasila i Vlada Federacije BiH (ponedjeljak 4. siječnja), a u iduća tri dana Dan žalosti proglašen je u Županiji Zapadnohercegovačkoj i Općini Posušje.

Poslijednja izmjena danaPetak, 01 Siječanj 2021 18:38
 
index Instagram400x230 youtube