CodeChallengeHackathonby SUMIT: Izabrana najbolja rješenja

U finalu natjecanja CodechallengeHackathonaby SUMIT sudjelovalo je 10 timova sastavljenih od učenika iz različitih škola, koji su se natjecali u programiranju, dizajnu i inovacijama.

Od ukupno 24 tima eliminacijski dio prošlo je njih 10 koji su sudjelovali u finalu, a najbolji od njih su Sveti Ante Srednja strukovna škola Tomislavgrad na trećem mjestu, Elektroni Srednja elektrotehnička škola Ruđera Boškovića Mostar na drugom mjestu i AI-Arm Srednja Strukovna Škola Tomislavgrad na prvom mjestu kao najbolje rješenje.

Natjecanje su uvodnim obraćanjem otvorili prof. dr. sc. Tomislav Volarić voditelj SUMIT-a i pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije te Hrvoje Ljubić, voditelj Centra za umjetnu inteligenciju Sveučilišta u Mostaru. Učenici su imali na raspolaganju pet minuta za prezentiranje svoje aplikacije stručnom žiriju koji su činili Hrvoje Ljubić, voditelj Centra za umjetnu inteligenciju Sveučilišta u Mostaru, Vedran Mihalj voditelj Centra za kibernetičku sigurnost Sveučilišta u Mostaru i doc. dr. sc. Krešimir Rakić profesor s Fakulteta računarstva, elektrotehnike i strojarstva Sveučilišta u Mostaru. Nagrade za najbolje timove bit će dodijeljene u sklopu MoStart međunarodne konferencije koja se održava od 24. – 26. travnja, gdje će nagrađeni učenici još jednom prezentirati svoje radove, a osim učenicima prigodne nagrade su dodijeljene i mentorima svih prijavljenih ekipa.

Hackathon za učenike srednjih škola predstavlja izvanrednu priliku za razvoj praktičnih vještina, kreativnosti i timskog rada. Ovo natjecanje okuplja talentirane mlade ljude iz različitih škola, koji su zainteresirani za područja kao što su programiranje, dizajn i inovacije. Svrha hackathona je potaknuti učenike na rješavanje stvarnih problema kroz tehnološke projekte.

 
index Instagram400x230 youtube