e-Upisi za novu akademsku godinu na Sveučilištu u Mostaru

Sveučilište u Mostaru donošenjem odluke o e-Upisu u I. godinu preddiplomskog, diplomskog i integriranog studija na Sveučilištu u Mostaru od akademske 2023./2024. godine nastavlja pratiti suvremene trendove u visokom obrazovanju te pružati svojim budućim studentima modernu i jednostavnu platformu za upis u studijske programe.

S ovom novom inicijativom, SUM želi olakšati i ubrzati proces upisa novih studenata, te ujedno pridonijeti poboljšanju kvalitete usluge za studente. Prednost e-upisa je u tome što je cijeli postupak brz, jednostavan i transparentan za studente te omogućuje lakši pristup svim relevantnim informacijama. Osim toga, ovaj proces omogućuje studentima da se prijave i upišu u željeni studijski program na SUM-u iz bilo kojeg dijela svijeta.

Na sjednici Senata donesena je odluka o upisu studenata u I. godinu studija na Sveučilištu u Mostaru u akademskoj 2023./2024. kao i visini školarina. Također, usvajanje Priručnika za stjecanje nastavničkih kompetencija tijekom redovitoga studija na Sveučilištu u Mostaru i usvajanje Pravilnika o priznavanju obrazovnih isprava i razdoblja studija stečenih na drugim visokoškolskim ustanovama bile su jedne od točki dnevnog reda sjednice Senata koje su jednoglasno usvojene. 

Pravilnikom o priznavanju obrazovnih isprava i razdoblja studija stečenih na drugim visokoškolskim ustanovama uređuju se opći uvjeti, načini te postupak i tijela za provođenje priznavanja inozemnih obrazovnih isprava u svrhu pristupa tržištu rada, priznavanja obrazovnih isprava stečenih na drugim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini i inozemstvu u svrhu nastavka obrazovanja te priznavanja razdoblja studija stečenog na drugoj visokoškolskoj ustanovi u Bosni i Hercegovini i inozemstvu u svrhu nastavka obrazovanja.

Na sjednici je usvojen nastavni plan i program preddiplomskog sveučilišnog studija Laboratorijska biomedicina na Farmaceutskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a kada je riječ o provedbi izbora i reizbora u znanstveno-nastavna i umjetničko-nastavna zvanja na Sveučilištu u Mostaru izabrano je šest izvanrednih profesora, tri docenta te jedan viši asistent.

Senat je dao suglasnost da Sveučilište, odnosno PRESSUM bude nakladnik dva udžbenika i četiri publikacije iz različitih područja, a jedna od točaka dnevnog reda bila je i raspisivanje Natječaja za upis na doktorski studij Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u akademskoj 2022./2023. godini.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 11 Svi 2023 14:33
 
index Instagram400x230 youtube