Utorak, 17 Siječanj 2023 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Dream Team Babe iz Ljubuškog promijenile ime

Nakon što su prošle u finale Supertalenta, Dream team Babe osvojile su srca gledatelja diljem regije.
Kako ove dame komentiraju svoju prepoznatljivost i nakon 4 godine, zbog čega su odlučile promijeniti ime te kako napreduje njihova pjevačka karijera, otkriva In magazin Nove TV.

Svoje ime iz ”Dream team babe” promijenile su u ”Dream team prijatelji”.

Prije je bilo šest starica iz Ljubuškog, mi smo morali promijeniti ime. Mi smo otvorene za druženje, pjevanje i zabavu, poručile su.

Njima se pridružio njihov veliki prijatelj i glazbenik Veselko Zubac.

 

Josip Šarac: Nastaviti tako dalje i isprati gorak okus prve utakmice

Pohvalio bih cijelu ekipu. Bolje smo izgledali na terenu, pružili puno više energije i puno je lakše uz ovakvo navijanje. Hvala im. Mi ćemo probati nastaviti dalje i isprati gorak okus prve utakmice, rekao je Josip Šarac nakon pobjede nad SAD-om 40:22 u susretu 2. kola skupine G Svjetskog prvenstva.

Roditeljsko vijeće Gimnazije Ljubuški uputilo otvoreno pismo povodom štrajka prosvjetnih djelatnika

Roditeljsko vijeće Gimnazije Ljubuški uputilo je otvoreno pismo Vladi ŽZH vezano za štrajk prosvjetnih djelatnika koji je počeo 9. siječnja i još traje. Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani,
obraćamo vam se kao predstavnici razrednih odjela u Roditeljskom vijeću Gimnazije Ljubuški vezano za štrajk prosvjetnih djelatnika koji je počeo 9. siječnja 2023. g.
Kao roditelji izražavamo duboko nezadovoljstvo postojećim stanjem i činjenicom da naša djeca trenutno ne pohađaju nastavu. Razumijemo prosvjetne djelatnike u potraživanju njihovih radnih prava zbog kojih su pokrenuli štrajk.
Ne možemo razumjeti da prolaze dani od najave do pokretanja štrajka, a da sve to vrijeme nije uspostavljen konstruktivan dijalog, da se pregovori danima odugovlače, umjesto da se žurno krene u traženje rješenja za dobrobit naše djece.
Nadamo se da ste svjesni činjenice da su naša djeca već dovoljno zakinuta u kontinuiranom radu kroz korona krizu i prošlogodišnji štrajk. Prema Konvenciji o pravima djece, naša djeca imaju pravo na kvalitetno obrazovanje. Na poseban način su zakinuti maturanti koji se trebaju pripremati za polaganje mature i nastavak školovanja.
Ako problem bude rješavan ovim tempom, očito je da će štrajk potrajati duže vrijeme i nama kao roditeljima neće preostati ništa drugo nego da poduzmemo sva zakonski regulirana sredstva kao što su prosvjedi, medijski istupi, javne rasprave i sl. s nakanom da se naša djeca vrate u školske klupe.
Stoga, u cilju zaštite prava naše djece na kvalitetno obrazovanje tražimo da uložite dodatne napore, odgovorno postupite i hitno pronađete rješenje za novonastalu situaciju.

S poštovanjem,
Roditeljsko vijeće Gimnazije Ljubuški

Obavijest o prognozi izvanrednog hidrološkog stanja

Uslijed obilnijih padalina koje se očekuju u navedenom vremenu, na većini hidroloških postaja na vodnom području Jadranskog mora prognozira se porast vodostaja,  posebno na djelu poplavnog područja TMT , te srednje i donje Neretve sa pritocima. Obavijest o prognozi mogućih povećanja vodostaja, te pojavi mogućih bujičnih tokova obuhvaća općine i gradove: Konjic, Jablanica, Mostar, Čapljina, Grude, Posušje, Ljubuški, Široki Brijeg.

Sve informacije o aktualnim vodostajima sa svih hidroloških postaja na vodnom području Jadranskog mora, dostupne su na web stranici Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar : www.jadran.ba. Sve aktivnosti na praćenju i obavještavanju o trenutnom hidrološkom stanju na vodnom području se provode u skladu sa Federalnim operativnim planom obrane od poplava.

Preporuke :
Savjetujemo nadležnim institucijama da prate situaciju i postupaju u skladu sa ovlastima, pridržavajući se Federalnog operativnog plana obrane od poplava, a službama koje provode mjere zaštite, spašavanja ljudi i materijalnih dobara preporučamo dodatni oprez.
Nadležne službe civilne zaštite trebaju upozoriti stanovništvo na područjima uz rijeke koje nemaju izgrađene zaštitne vodne objekte na opasnost prilaska obalama uslijed mogućih povećanja dubina i brzine tečenja vode u rijekama, te pravovremeno dati obavijest sa uputama i smjernicama za ponašanje kako bi stanovništvo bilo u mogućnosti provesti mjere u cilju smanjenja eventualnih šteta od štetnog djelovanja voda.

Vodopad Koćuša ( Snimljeno:12. siječnja 2023.)

Pretplati se na ovaj RSS feed