Roditeljsko vijeće Gimnazije Ljubuški uputilo otvoreno pismo povodom štrajka prosvjetnih djelatnika

Roditeljsko vijeće Gimnazije Ljubuški uputilo je otvoreno pismo Vladi ŽZH vezano za štrajk prosvjetnih djelatnika koji je počeo 9. siječnja i još traje. Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani,
obraćamo vam se kao predstavnici razrednih odjela u Roditeljskom vijeću Gimnazije Ljubuški vezano za štrajk prosvjetnih djelatnika koji je počeo 9. siječnja 2023. g.
Kao roditelji izražavamo duboko nezadovoljstvo postojećim stanjem i činjenicom da naša djeca trenutno ne pohađaju nastavu. Razumijemo prosvjetne djelatnike u potraživanju njihovih radnih prava zbog kojih su pokrenuli štrajk.
Ne možemo razumjeti da prolaze dani od najave do pokretanja štrajka, a da sve to vrijeme nije uspostavljen konstruktivan dijalog, da se pregovori danima odugovlače, umjesto da se žurno krene u traženje rješenja za dobrobit naše djece.
Nadamo se da ste svjesni činjenice da su naša djeca već dovoljno zakinuta u kontinuiranom radu kroz korona krizu i prošlogodišnji štrajk. Prema Konvenciji o pravima djece, naša djeca imaju pravo na kvalitetno obrazovanje. Na poseban način su zakinuti maturanti koji se trebaju pripremati za polaganje mature i nastavak školovanja.
Ako problem bude rješavan ovim tempom, očito je da će štrajk potrajati duže vrijeme i nama kao roditeljima neće preostati ništa drugo nego da poduzmemo sva zakonski regulirana sredstva kao što su prosvjedi, medijski istupi, javne rasprave i sl. s nakanom da se naša djeca vrate u školske klupe.
Stoga, u cilju zaštite prava naše djece na kvalitetno obrazovanje tražimo da uložite dodatne napore, odgovorno postupite i hitno pronađete rješenje za novonastalu situaciju.

S poštovanjem,
Roditeljsko vijeće Gimnazije Ljubuški

 
index Instagram400x230 youtube