Sedam Ljubušanki dobit će ukupno 60.000 KM za pokretanje poslovnih djelatnosti

U srijedu, 18. siječnja, u zgradi gradske uprave Ljubuški u 12 sati bit će potpisani ugovori o dodjeli grant sredstava za financiranje biznisa marginalizirane grupe žena.

 Zajedničkim sredstvima USAID/INSPIRE i Grada Ljubuškog, u iznosu od 60.000 KM, kreiran je zajednički fond za podršku u razvoju biznisa marginalizirane grupe žena.

Grant sredstva su namijenjena za financiranje troškova u okviru registrirane djelatnosti, a ostvarilo ih je sedam aplikantica s područja Ljubuškog. Ugovor s odabranim aplikanticama bit će potpisan na godinu dana. Odabrane aplikantice imat će ugovornu obvezu da maksimalno dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora registriraju svoju djelatnost.

Za financiranje biznisa marginaliziranih grupa žena, koji financiraju USAID/INSPIRE i Grad Ljubuški, odobrena su sredstva u iznosu 8.521,43 KM za svaki biznis plan sljedećim aplikanticama: Nikolina Miličević, Petra Jelčić, Romilda Ćutuk, Antonija Boras, Ana Krajinović, Antonija Kolobarić i Danijela Kraljević.

Korisnice će pored financijske imati i stručnu mentorsku podršku i podršku u promociji njihovih biznisa, najavili su organizatori, priopćeno je iz Grada Ljubuškog. 

 
index Instagram400x230 youtube