Srijeda, 10 Studeni 2021 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Leotar odnio Izviđaču bod iz Ljubuškog

U uzbudljivoj i pomalo nervoznoj završnici rukometaši Izviđača i Leotara podijelili su bodove, bilo je 32:32 (14:15), a prednost je mogla otići i na jednu i na drugu stranu.

  • Objavljeno u Rukomet

Finski znanstvenici uzgojili kavu u laboratoriju

Kavoljupci će ubuduće možda ispijati kavu proizvedenu u Petrijevoj zdjelici, a ne na plantaži, kažu finski znanstvenici koji se nadaju da su u laboratoriju uspjeli uzgojiti održivu kavu.

  • Objavljeno u Svijet

VIDEO: Što može preko granice?

Najnoviji izvještaj s GP Maljevac potvrđuje da mnogi građani još uvijek nisu upoznati što sve mogu unijeti u Republiku Hrvatsku, odnosno Europsku uniju.

Zbog toga plaćaju kazne u tisućama maraka.

Detelje oko prijenosa robe provjerila je kolegica Ana Lukač.

Kraljica koja je obilježila povijest i do posljednjeg trena branila kršćanstvo BiH

Zašto se kraljicu Katarinu smatra jednom od najvećih žena u hrvatskoj povijesti, kako je tekao njezin put u izgnanstvo od središnjih dijelova Bosanskog Kraljevstva preko Humske zemlje do Dubrovnika, što je sve poduzimala kako bi se njezino kraljevstvo oslobodilo od osmanske okupacije, na koji način je podržavala svoju braću u obrani preostalih slobodnih dijelova Humske zemlje - sve su ovo pitanja čiji odgovor možda na prvu može biti složen, no u konačnici najbolje opisuje svu dramatičnost situacije u kojoj su se nalazili Bosna i Hum u drugoj polovici 15. stoljeća, braneći kršćansku Europu od osmanlijske najezde s istoka.

Pretplati se na ovaj RSS feed