Amir Muhović uoči večerašnje utakmice: Leotar zaslužuje respekt, ali bodovi ostaju u Ljubuškom

Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše nastavlja se u srijedu utakmicama devetog kola.

Aktualni prvak Bosne i Hercegovine ekipa Izviđača domaćin je Leotaru koji drži drugo mjesto na tabeli, dok su Ljubušaci na poziciji broj tri sa dva iznenađujuća poraza.

Leotar je zasigurno najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva sa šest pobjeda i domaćim porazom od banjalučkog Borca. Očekivanja Izviđača, kao i u svakoj utakmici je pobjeda, ali sigurno da to neće biti nimalo lagan zadatak s obzirom na kvalitet ekipe koja nam dolazi. Svi u ekipi imamo veliku želju da se iskupimo za poraz u Bugojnu i veoma motivisani dočekujemo ovaj derbi susret” – istakao je Muhović i dodao:

Gosti su odlična ekipa koja u odnosu na prošlu sezonu nije doživjela velike kadrovske promjene i to je možda i najveće njihovo pojačanje u ovoj sezoni. Imaju sjajne bekove Tomića, Milojevića kao i golmana Omerovića, mog bivšeg suigrača iz Konjuha koji je u svojim poznim igračkim godinama zasigurno jedan od najboljih golmana Lige. Prošle sezone smo jedan od najtežih mečeva odigrali upravo protiv Leotara u Trebinju gdje smo slavili s jednim golom razlike. Tako da Leotar zaslužuje sve naše poštovanje , ali se ipak nadam da će bodovi ostati u Ljubuškom”.

U prošlom kolu Izviđač je poražen na gostovanju kod Iskre u Bugojnu, što je bio drugi poraz ove momčadi u tekućoj sezoni.

Podsjetimo, prvi poraz upisali su u drugom kolu na domaćem terenu od Gračanice.

“Sada smo na omjeru od pet pobjeda i dva poraza, te kao ekipa koja u svakoj utakmici ide na pobjedu ne možemo biti zadovoljni dosadašnjim porazima. Međutim, ispred nas je još mnogo utakmica u kojima ćemo dati sve od sebe i pokušati iz utakmice u utakmicu biti sve bolji, te opet doći do naslova prvaka Bosne i Hercegovine” – komentirao je Muhović.

Utakmica između izviđača i Leotara igra se u srijedu u 18 sati.

 
index Instagram400x230 youtube