Ljubušak igrao za Vatrene, postao senzacija na Otoku, a sad je blizu Ligue 1

Ukoliko je vjerovati natpisima u „twitter sferi“, Nikola Katić blizu je toga da ovog ljeta pređe u redove franucskog prvoligaša Dijona.

Naime, 23-godišnji stoper rodom iz Ljubuškog u ljeto 2018. godine postao je igrač škotskog velikana Rangersa te je od tog dana njegova karijera strahovito napredovala. Katić je postao standardan prvotimac te velika uzdanica Stevena Gerrarda što ga je dovelo do toga da se njegovo ime sve glasnije spominje u kontekstu Vatrenih.

Podsjećamo, iako je Katić debitirao za hrvatsku reprezentaciju, on i dalje ima mogućnost igranja za BiH budući da je jedini nastup ostvario u prijateljskom ogledu protiv Meksika 2017. godine.

Njegove dobre igre na Otoku nisu prošle ispod radara pa se tako za ovim stasitim braničem zanima veliki broj klubova, a posljednje informacije govore kako je jedan od njih i francuski Dijon koji je ove sezone „na jedvite jade“ osigurao prvoligaški status.

Trener Stephane Jobard svjestan je kako mu je za sljedeću sezonu prijekopotrebno nekoliko pojačanja, naročito u posljednjoj liniji, a upravo se Katić uklapa u viziju onoga što bi zadovoljilo njegove apetite.

Katić nije skup (prema TM-u vrijedi 1,6 milijuna eura), a iako je ugovorno vezan za škotskog velikana još tri sezone potencijalni odlazak u klub iz lige petice teško je odbiti. Nadalje, valja istaknuti kako ga je Gerrard ove sezone koristio u 29 utakmica u svim natjecanjima, a može se pohvaliti s tri pogotka i jednom asistencijom.

Podsjećamo, Katić je bio standardni član U-21 reprezentacije Hrvatske (osam nastupa), a igrao je (i ostavio veoma dobar dojam) u sve tri utakmice na U-21 Euru koji se odigrao prošlog ljeta, prenosi germanijak.hr.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 19 Svi 2020 14:00
 
index Instagram400x230 youtube