UO Rukometnog saveza BiH bez dogovora oko završetka natjecanja u Premijere ligama

Europska rukometna federacija postavila je pred Rukometni savez Bosne i Hercegovine rok do 15.travnja 2020. godine da dostavi informaciju na koji način je predviđeno da se završi liga U Bosni i Hercegovini.

Tim povodom održana je i telefonska sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, koju je vodio predsjednik Slobodan Zadro, a na kojoj nije postignut dogovor oko eventualnog okončanja prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Sjednica je imala jednu točku dnevnog reda, a to je donošenje odluke oko eventualnog završetka natjecanja u Premijer ligama u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici iz Republike srpske zastupali su svoj stav od ranije, a to je da se prvenstvo prekine, da se proglase prvaci RK Borac u muškoj i RK Grude u ženskoj konkurenciji, te da se ispoštuju propozicije za ispadanje i popunjavanje lige, kao što je to dogovoreno pred početak prvenstva.

Što se tiče hrvatskih predstavnika, Nevenko Herceg, Zoran Trlin i David Grbavac bili su protiv nastavka prvenstva dok je Slobodan Zadro bio protiv tog mišljenja.

Od bošnjačkih predstavnika za okončanje prvenstva su bili Halil Škaljić i Mensur Sinanović, dok su protiv bili Asim Šahman i Adnan Muhić.

S obzirom da je za donošenje odluka prema Statutu Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine potrebna suglasnost 3/4 člana iz svakog saveza, to znači da ova odluka neće biti usvojena, i da Rukometni savez BiH nema stava koji će uputiti prema Europskoj rukometnoj federaciji.

Podsjetimo, jučer je Rukometni savez Republike Srpske donio odluku o završetku prvenstva u prvim ligama ovog entitata. Za prvake su proglaženi RK Derventa i ŽRK Knežopoljka.

Poslijednja izmjena danaSubota, 11 Travanj 2020 23:11
 
index Instagram400x230 youtube