Problemi za Gračanicu, a pod povećalom svi međunarodni transferi u muškoj i ženskoj ligi

Gračanica je 9. studenog prošle godine u okviru osmog kola gostovala kod ekipe Borca, te je slavila u Boriku sa 25:21. No, nakon ove utakmice diglo se dosta prašine.

Naime, Banjalučani su se žalili na nastup Halida Šahdanovića protiv kojeg se vodi postupak u EHF-u da je registriran kao igrač Fiversa iz Austrije iako već tri godine nastupa u BiH.

Iz Borca su se žalili da Šahdanović nije imao pravo nastupa, ali Povjerenik Premijer lige na kraju je donio odluku da se žalba ovog tima odbije.

No, Borac nije odustajao od žalbe, a sve je na kraju došlo i do EHF-a koji je poslao priopćenje Rukometnom savezu BiH kakva su kod njih pravila po tom pitanju. U njemu se navodi da se utakmica treba registrirati sa 10:0 u korist Borca jer je za Gračanicu igrao igrač koji je suspendiran. Također, zbog ovog prekršaja Gračanici prijeti i oduzimanje bodova.

Ipak, nije jasno kako će sada postupiti Rukometni savez BiH s obzirom da pravila nalažu da je Borac žalbu morao uložiti prije utakmice kada su vidjeli da se igrač nalazi u zapisniku. Zbog toga je i prvobitno odbijena žalba banjalučkog kluba.

"Žalba je odbijena, jer je Borac istu uputio poslije utakmice, a bio je dužan, prema Propozicijama Premijer lige BiH, da se na nastup igrača žali prije utakmice", naveo je tada u odluci Povjerenik Premijer lige.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 19 Veljača 2020 09:30
 
index Instagram400x230 youtube