Flensuburg minimalno protiv Zagreba, David Mandić najbolji plinar

Flensburg je, kao i svi ove sezone osim Elveruma, osvojio Arenu. Zagreb je igrao za znatno jačanje izgleda u prolaz u osminu finala Lige prvaka, ali oni su nakon poraza od njemačkog prvaka 25-26 svedeni na minimum minimuma.

Osim Aalborg u Areni, treba dobiti i Barcelonu ili PSG u gostima. Tu nade gotovo da nema.

Nijemci su, stoga, bili najveća prilika. Prepoznala je to i publika koja je više od prosjeka napunila tribine (5500). I pogurala je Zagreb skoro do iznenađenja, međutim, u drami u koju se utakmica na kraju pretvorila Nijemci su ispali hladniji uz ruku pomoći islandskih sudaca.

Vujović je izabrao Flensburg napasti bez izmjena obrana-napad, Hrastnik je bio na desnom vanjskom, novopridošli Božović na lijevom, Stojnić na crti... Gadža je gurao u leđa, malo ipak prebrzo i za sebe i za druge pa su zagrebaši gomilali, teniskim rječnikom, neforsirane pogreške.

Ristanović je otvorio s tri obrane, brzo ga je uhvatio i Burić, kojemu je bilo malo lakše jer su mu dosta olakšavali Golla, Heinl, Glandorf i Jurecki. Srećom, bilo je nešto prostora na krilu, uglavnom za Mandića koji je u 13 minuta zabio 3 Zagrebova gola od 4. Božović je premalo gledao prema naprijed, a previše išao udesno, pa je Vujović pokušavao s tri srednja vanjska, Gadžom, Vlahom i Vistoropom. Sličan problem ima kao i Hrvatska jer šutera nikako naći. Nijemci su to lako rješavali dignuvši na 11-7.

Zanimljivo, vidjeli smo Šipića kao prvog izvođača sedmeraca (zabio svih 5 dok Vujović nije zbog matematike dao loptu Horvatu). Na Euru su se izvrtjeli mnogi, on ne. Nažalost, s Eura su ostali problemi sa zicerima. Zagrebove su još malo povećali suci koji su puno lakše dizali dva prsta njima nego gostima i usput opasno naljutili Mandića zbog borbe za loptu dosuđene, naravno, gostima.

Ristanović dugo nije pomogao, zamijenio ga je Ašanin koji je u prvom poluvremenu obranio sedmerac inače nepogrešivom Jondalu. Debitirao je odmah među velikima i u "živom" vremenu Zvonimir Srna, nećak Darija Srne. Digao se Zagreb i bi još više da Burić nije obranio kontru Hrastniku. I umjesto izjednačenja odoše opet Nijemci na +3 (17-14).

Razigrao se Božović i zagrebaši su konačno imali više rješenja u napadu. Šteta za kontru u kojoj je mogao dodati i lijevo i desno, a odabrao pucati preko igrača s 10 metara. U pitanju je bilo još jedan pokušaj za izjednačenje.

Međutim, i sa svim tim greškama i spoticanjima Zagreb je bio u igri, samo što je Flensburg kategorija koju i bez njih nije lako uloviti. I onda kulminacija u zadnje dvije minute. Gosti su u napadu cijelu vječnost, Zagreb se brani, Jurecki puca i hvata loptu pod oblacima za novi napad. Domaći se opet brane, imaju "stotu" priliku za izjednačenje, ali Hrstićev šut čita Burić. Pobjede, koja treba jer bod nije dovoljan, nedostižna je, Flensburg ne rješava utakmicu, pa Zagreb ima novu šansu, ali i ta ode u vjetar jer su islandski suci najviše tako odlučili ne zaustavivši vrijeme, pa je Veselin Vujović sasvim očekivano potpuno izgubio živce.

- Nakon 40 godina ja i dalje ne znam rukometna pravila koja su gospoda s Islanda interpretirala, ali valjda će netko to tko je odgovoran znati procijeniti. Neka mi objasne kako u zadnjih 30 sekundi sviraju sedmerac na centru, a ne zaustave vrijeme zadnjih 10 sekundi. Baš drsko, neka objasne zašto, a ne da pričaju kako se Vujović opet ponaša - rekao je već donekle ohlađeni trener Zagreba.

- Naše su šanse sada hipotetske, ali zadovoljan sam prikazanim. Šteta što nismo uzeli bod jer to bi bila barem neka nagrada. Šipić? Razmišljao sam, on je igrač koji se nalazi oko sedam metara i ima dobru realizaciju. Kasnije sam dao Horvatu da izvodi jer se Šipić možda plašio matematike. I Srna je osjetio, znam da će napredovati.

Liga prvaka, 11. kolo: PPD Zagreb - Flensburg 25-26 (9-11). Gledatelja: 5500.

PPD Zagreb: Ristanović (7 obrana), Ašanin (1 obrana); Šipić 8, Ereš, Vistorop, Mandić 6, Hrastnik, Srna, Stojnić 1, Horvat 2, Božović 4, Ravnić, Gadža 1, Hrstić 1, Bećiri, Vlah 2

Flensburg: Burić (10 obrana), Bergerud; Golla 2, Glandorf 2, Jeppsson 2, Jondal 5, Steinhauser 7, Heinl, Zachariassen, Johannessen 5, Gottfridsson, Schongarth, Ebeling, Jurecki 3

Sedmerci: PPD Zagreb 7/7, Flensburg 5/6

Isključenja: PPD Zagreb 14 minuta, Flensburg 8 minuta

 
index Instagram400x230 youtube